Догори
Дати відгук

Швидко заснути та проспати всю ніч: достатньо трьох компонентів

Менше двох столових ложок «диво-суміші» можуть забезпечити здоровий сон на всю ніч.

2 хв на прочитання22 Лютого 2022, 00:40
Сон Сон
Поділитись:

Відсутність повноцінного сну змушує почуватися жахливо, особливо якщо це відбувається щоночі. «Голос Карпат» розповідає про «диво-суміш», яка допомагає виспатися.

Необхідні інгредієнти:

1 столова ложка кокосової олії

1/4 чайної ложки меду

1/8 чайної ложки морської солі

Ці три компоненти допомагають тілу «висипатися» протягом усієї ночі. Ця суміш також знижує сплески гормонів стресу або кортизолу, які змушують прокидатися посеред ночі.

Як приготувати та використовувати суміш?

Перший варіант. Змішайте кокосову олію та мед у мисці й додайте трохи морської солі. Потім змішайте усі інгредієнти. Візьміть суміш ложечкою та проковтніть, запивши водою.

Другий варіант. Візьміть кокосову олію, окремо мед і запийте водою. Потім ви можете додати морську сіль у невеликій склянці води і випити.

Якщо ви прокинулися посеред ночі, візьміть суміш — і знову заснете приблизно через півгодини або трохи раніше.

Чому ця суміш допомагає?

Кокосова олія живить енергією ваш організм протягом усієї ночі. Вживання цієї олії перед сном перешкоджає пробудженню через відчуття голоду. Крім того, воно запобігає збільшенню рівня цукру в крові, що часто є причиною проблем зі сном.

Мед допомагає краще заснути. Він живить головний мозок достатньою кількістю глікогену, що містяться в печінці. Коли не вистачає глікогену в печінці, надниркових залоз виділяють більше гормонів стресу, адреналіну та кортизолу. Висока кількість цих гормонів може призвести до проблем зі сном.

Сіль — ще один корисний інгредієнт, він також допомагає у зниженні рівня гормонів стресу. Цей інгредієнт сприяє виробленню енергії, що допомагає вашому організму висипатися протягом ночі. Адекватна кількість натрію в крові зменшує виділення адреналіну та кортизолу.

Тим часом спіть більше, щоб побороти ожиріння — науковці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost