Серед величезної кількості перших страв варто виділити холодні супи, до яких можна зарахувати окрошку дуже відомий і популярний кулінарний шедевр російської кухні. Щодо рецепту, то нічого складного в приготуванні такої страви немає. Необхідно дрібно нарізати свіжі овочі, а потім залити їх холодною рідиною.
У традиційну окрошку в якості основи заливають квас, але в старовину, замість нього прекрасно використовували розсіл з-під капусти або огірків. На сьогоднішній день, деякі кухарі користуються навіть кислим молоком, йогуртом, кефіром, чайним грибом і мінеральною водою.
У спекотний літній день окрошка є відмінним рішенням для подачі на стіл блюдо є освіжаючим і дуже ситним.
Ще один рецепт дозволяє приготувати окрошку, використовуючи в якості основи просту воду.
Необхідно подбати про наявність наступних продуктів:
Поетапне приготування: