Зелений борщ з ревенем: рецепт, який вразить своїм смаком кожного!
Зелений борщ тепер засмакує по-новому.
Ревінь - надзвичайна рослина! Його їстівна частина - стебло, а листя вважається отрутним! З погляду ботаніки, це овоч, однак рецепти страв з ревенем найчастіше зустрічаються в розділах десертів і солодкої випічки, що не дивно: кислувато-пряний смак ревеню дивовижним чином нагадує одночасно яблуко й полуницю.
Сьогодні пропонуємо спробувати приготувати з ним зелений борщ.
Зелений борщ з ревенем
Інгредієнти:
На 3 л бульйону:
курячий окорочок - 1 шт.;
щавель - пучок;
ревінь - 1,5-2 листки;
картопля - 3-4 шт.;
буряк - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
лавровий лист - 1-2 шт.;
перець чорний горошком - 6-7;
масло вершкове - 40 г;
зелень петрушки й кропу - 1/2 пучка;
зелена цибуля,
сіль, перець чорний мелений; сметана.
Приготування:
Курку залийте водою, доведіть до кипіння й зменште вогонь. Покладіть лавровий лист, перець горошком і варіть бульйон 35-40 хвилин. М'ясо вийміть, відокремте від кісток і покладіть у бульйон знову. Картоплю поріжте кубиками, покладіть у бульйон і варіть 15 хвилин. Буряк поріжте або натріть соломкою й пасируйте на розігрітому маслі. Зменште вогонь, улийте 1-2 ополоники бульйону і тушкуйте під кришкою хвилин 15. Потім додайте в бульйон буряк і варіть ще 5 хвилин.
З листя ревеню видаліть прожилки й поріжте разом із щавлем. Зелену цибулю поріжте кільцями й дрібно поріжте кріп. Додайте все в бульйон і доведіть до кипіння. Потім збийте яйця й улийте в бульйон, помішуючи. Посоліть за смаком і зніміть каструлю з вогню. Борщ готовий. Дайте йому настоятися хвилин 15 і подавайте до столу зі сметаною, свіжою зеленню і свежомеленим перцем.
До слова, сезон вітамінів: як приготувати суп зі шпинатом та щавлем.