Догори
Дати відгук

Зелений борщ з ревенем: рецепт, який вразить своїм смаком кожного!

Зелений борщ тепер засмакує по-новому.

2 хв на прочитання26 Червня 2023, 15:30
Поділитись:

Ревінь - надзвичайна рослина! Його їстівна частина - стебло, а листя вважається отрутним! З погляду ботаніки, це овоч, однак рецепти страв з ревенем найчастіше зустрічаються в розділах десертів і солодкої випічки, що не дивно: кислувато-пряний смак ревеню дивовижним чином нагадує одночасно яблуко й полуницю.

Сьогодні пропонуємо спробувати приготувати з ним зелений борщ.

Зелений борщ з ревенем

Інгредієнти:
На 3 л бульйону:
курячий окорочок - 1 шт.;
щавель - пучок;
ревінь - 1,5-2 листки;
картопля - 3-4 шт.;
буряк - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
лавровий лист - 1-2 шт.;
перець чорний горошком - 6-7;
масло вершкове - 40 г;
зелень петрушки й кропу - 1/2 пучка;
зелена цибуля,
сіль, перець чорний мелений; сметана.

Приготування:

Курку залийте водою, доведіть до кипіння й зменште вогонь. Покладіть лавровий лист, перець горошком і варіть бульйон 35-40 хвилин. М'ясо вийміть, відокремте від кісток і покладіть у бульйон знову. Картоплю поріжте кубиками, покладіть у бульйон і варіть 15 хвилин. Буряк поріжте або натріть соломкою й пасируйте на розігрітому маслі. Зменште вогонь, улийте 1-2 ополоники бульйону і тушкуйте під кришкою хвилин 15. Потім додайте в бульйон буряк і варіть ще 5 хвилин.

З листя ревеню видаліть прожилки й поріжте разом із щавлем. Зелену цибулю поріжте кільцями й дрібно поріжте кріп. Додайте все в бульйон і доведіть до кипіння. Потім збийте яйця й улийте в бульйон, помішуючи. Посоліть за смаком і зніміть каструлю з вогню. Борщ готовий. Дайте йому настоятися хвилин 15 і подавайте до столу зі сметаною, свіжою зеленню і свежомеленим перцем.

До слова, сезон вітамінів: як приготувати суп зі шпинатом та щавлем.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
«Сімейні молочні ферми» виплачуватимуть дивіденди інвесторам за 2024 рік
«Сімейні молочні ферми» виплачуватимуть дивіденди інвесторам за 2024 рік
1 хв на прочитанняВчора
ФОТО: ілюстративне
Росія продає вкрадену українську пшеницю у 70 країн світу, — Центр національного спротиву
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне: Pexels / Pixabay
ЄС скоротить імпорт пшениці: Україна втрачає ключовий ринок збуту
1 хв на прочитанняВчора
Українська олія лідирує в Індії: обсяги імпорту зросли на 57%
Україна витісняє Росію з ринку: українська соняшникова олія вперше за два роки стала лідером в Індії
1 хв на прочитанняВчора
Група «Епіцентр» та Урбанські побудують зерновий термінал у порту «Південний»
2 хв на прочитанняВчора
Місяць — найкращий садівник? Як космічні ритми впливають на ваш урожай
2 хв на прочитанняВчора
Натуральний твердий сир за 15 хвилин: простий рецепт у мікрохвильовці
1 хв на прочитання19 Серпня 2025
Амброзія: небезпека для здоров'я та врожаю. Як захиститися від алергії та знищити бур’ян
2 хв на прочитання19 Серпня 2025