Нічні булочки нашвидкуруч є універсальною випічкою — тісто підійде для приготування різних пирогів, плетених булок, пиріжків. Його не потрібно вимішувати та витрачати багато часу: ввечері замісив тісто, а вранці швидко приготував свіжі булочки для дітей у школу.
Тісто повинно трішки липнути до рук і не бути надто густим. Посуд для приготування має бути глибоким, аби тісто мало змогу підійматися. За бажанням можна додати в тісто горіхи чи улюблене насіння. Якщо не любите мак, можна посипати випічку білим і чорним кунжутом.
Інгредієнти:
молоко — 250 мл;
дріжджі — 40 г;
цукор — 150 г;
ванільний цукор — 2 пакетики;
яйця — 2 шт.
Приготування.
У миску налити молоко, всипати дріжджі та розчинити. Додати звичайний і ванільний цукор, яйця, м’яке масло. Після додавання кожного інгредієнта важливо перемішувати.
Поступово додати просіяне борошно та вимішати.
Накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на всю ніч.
Вранці змастити робочу поверхню олією, розділити тісто на 8 частин та сформувати кульки. Можна такі булочки вже випікати, змастивши жовтком або приготувати з маком.
Посипати кульки сухим маком та акуратно обкатати, щоб він прилип до заготовок.
Викласти на деко, накрити тканиною та залишити в теплому місці на 1 годину.
Після цього змастити жовтком та випікати 30 хвилин при температурі 170 °C.
Більше новин читайте на GreenPost.