Догори
Дати відгук

Схуднути до літа можливо, якщо почати діяти вже зараз

14 простих кроків на шляху до стрункого тіла.

6 хв на прочитання01 Квітня 2023, 08:29
Поділитись:

Відомий жарт, що якщо жінка вирішила схуднути до літа, значить, вона за дві години їде на море. Насправді ж цей процес дещо часоємний, тому перейнятися стрункістю власної фігури краще заздалегідь. Якщо зайнятися власним тілом вже зараз, улітку не доведеться закутуватися на пляжі в парео і ховати неідеальну фігуру від очей оточуючих. «Цікаво все!» розповідає, як

1) Розраховуємо потрібний час

За тиждень людина може втратити близько 1 кг, тобто протягом місяця реально скинути 3–4 кіло. Якщо вихідна вага велика, ця цифра може сягати 5 кг.

Важливо не форсувати події. Дайте собі час, щоби прийти у форму. «Сезон купальників» вже не за горами, більшість із нас за зиму набирають близько 5–7 зайвих кіло, щоб позбавитися їх, вам знадобиться 1–2 місяці.

2) Правильно снідаємо

Щоби правильно запустити обмінні процеси, снідати потрібно протягом 1–1,5 годин з моменту пробудження. Ранковий прийом їжі дуже важливий з погляду надходження енергії, тому пропускати його не варто. Класичний варіант сніданку — каша. Менш класичний, але теж життєздатний — омлет, сир, запіканка.

3) Плануємо перекуси

У середньому за день у вас має бути 1-2 перекусів. Ланч — між сніданком та обідом. Полудник — між обідом та вечерею. У варіанті п'ятиразового харчування ми їстимемо практично кожні 2-2,5 години. Для перекусу ідеально підходять фрукти, йогурти, невеликий сендвіч із зерновим хлібом і гарячий напій.

4) Обідаємо з розумом

Дуже важливо враховувати кількість жирів у своєму раціоні харчування! Часта помилка, яку роблять практично всі люди, які обідають поза домом та офісом, — неуважне ставлення до їжі, яку їм подають у закладі. Одна справа з'їсти просто салат, інша — салат, рясно политий жирним соусом або олією. Шматок м'яса і незрозуміло з чого зроблена котлета — теж різні речі! На жаль, ми звертаємо увагу на обсяг їжі, а не її калорійність. Це не правильно. Вас повинен хвилювати склад продуктів, особливо коли ви їсте поза домом.

5) Вечеряємо вчасно

Час вечері — 19–20 година. Однак це може змінюватись як в один, так і в інший бік. Усе залежить від того, коли людина лягає спати. Найкраще вживати їжу за три години до сну. При цьому ви можете зробити полегшений варіант вечері: кефір, висівки (3 столові ложки), трохи сиру. Повноцінний варіант: шматок м'яса, морепродукти, сир, яйця, риба чи будь-який інший білковий продукт. Як гарнір повинні бути тільки овочі.

6) Переглядаємо раціон

Приберіть із раціону заправлені майонезом складнокомпонентні салати, напівфабрикати, склад яких вам незрозумілий або ви в ньому не впевнені. Обмежте чи зовсім відмовтеся від свинини, баранини, різних субпродуктів (печінка, мозок, нирки). Припустимий обсяг вершкового масла — 1 чайна ложка на день. Також варто утриматися від різних олій, краще використовуйте низькожирні заправки — соєвий соус, томатна паста, лимонний сік, бальзамічний оцет і т. д. Все це теж смачно і не так калорійно.

7) Висипаємось

Людина краще худне, коли висипається, оскільки саме вві сні виробляються певні гормони. Вони є антагоністами інсуліну. Якщо ви добре відпочили вночі, вам не хотітиметься солодкого. Але при систематичному недосипанні чи безсонні вранці вам неодмінно знадобиться шоколадка, цукерка, тортик і т. д. Утриматися від таких спокус буде набагато складніше.

8) Вчимося відрізняти голод від апетиту

Голод — стан, коли людина готова з'їсти все, що завгодно. Апетит — прояв капризу, тобто ви перебираєте, що б вам такого скуштувати зараз, те чи це. Звісно, не варто боятися апетиту, його появи — нормально. Але в такій ситуації треба не їсти, а попити! Гарячий напій, навіть склянка теплої води (краще, якщо ви вичавите туди кілька крапель лимона) відверне вас на годину – півтори й допоможе дожити до наступного нормального прийому їжі.

9) Харчуємось регулярно

Велика помилка: що менше я їм, то швидше худну. Якщо ви пропускаєте обід (будь-який інший прийом їжі), усвідомлюйте те, що ввечері у вас, імовірно, буде зрив. Ви з'їсте більше, ніж планували. У цій ситуації спрацьовує захисний механізм: організму необхідно вижити, тому він компенсуватиме недоотриману енергію з лишком. Раптом ви наступного разу теж вирішите пропустити обід.

10) Налягаємо на овочі та фрукти

Необхідно збільшити частку овочів і свіжих фруктів у раціоні. Вони містять мінімум калорій і природну глюкозу, яка дає енергію. Також важливо вживати білок і молочні продукти. Молоко, кефір, ряжанка — це джерело необхідного для наших кісток кальцію.

11) Замінюємо небезпечне солодке на дозволене

Допустимі плодово-ягідні солодощі (зефір, пастила, мармелад), але при цьому треба звертати увагу на етикетку. На жаль, зараз на прилавках продають багато хімічних продуктів. У них немає ні агар-агару, ні пектину, є тільки цукор та желювальні речовини. Компоненти мають бути натуральними.

Також можна дозволити собі шоколад. Однак врахуйте, що всім відомий гіркий шоколад має таку ж калорійність, як і молочний. Дозволена добова доза — невелика плитка на добу. Одна поперечна пластинка шоколаду містить близько 100 калорій, аби їх спалити, вам потрібно плавати чи ходити 20-30 хвилин!

12) П'ємо воду

Обов'язково пийте воду. Вона відіграє важливу роль на етапі розщеплення жиру. Часто людина стежить за раціоном, але при цьому не звертає уваги на кількість рідини, що випивається. У результаті зайві кілограми не йдуть.

Розрахувати необхідний об'єм дуже легко: масу тіла 30 мл рідини. Наприклад: 60 кг 30 мл = 1800 мл. У цю цифру входить вода без газу, чай (але не міцно заварений). Решта: супи, молоко, соки — не рахується.

13) Багато ходимо та займаємося спортом

Важливо підвищити фізичну активність. Дуже ефективна ходьба. На відміну від бігу, вона дає можливість зберегти суглоби та підходить практично всім людям. При цьому жиророзщеплення відбувається тільки коли ви ходите без зупинки 45 хвилин! Якщо ви дійшли до найближчого кіоску, а потім знову лягли на диван — потрібного ефекту не буде.

14) Не сподіваємось на диво

Не треба думати, що скинути вагу можна, не докладаючи жодних зусиль. Деякі жінки покладають великі надії на масаж, але на момент цієї процедури худне тільки масажист. Подібні речі — лише доповнення, поштовх для стимуляції розщеплення жирів. Без корекції харчування вага не піде.

Також ми розповідали, чому японки не товстіють: простий спосіб схуднути, не міняючи раціону та розміру порцій.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.