Шоколадний торт на сковороді — легкий, швидкий і бюджетний рецепт

2 хв на прочитання27 Лютого 2023, 00:21

За бажання можна прикрасити крихтою з печива. 

Цей шоколадний торт на сковороді швидкий у приготуванні, ніжний і смачний. І дуже бюджетний, для домашнього чаювання. Коржі цього торта випікаються на сковороді.

Інгредієнти:

яйця — 5 шт.;

цукор — 160 г для коржа + 4 ст. л. для сиропу;

ванільний цукор — 2 пакетики;

олія — 50 мл;

розпушувач — 1½ ч. л.;

какао — 50 г;

борошно — 150 г;

окріп — 60-70 мл;

сметана 20 % — 400 г;

варене згущене молоко — 300 г;

загущувач для вершків — 20 г;

вода — 6 ст. л.

Приготування.

Яйця збити до однорідної маси.

Додати 160 г цукру і ванільний цукор і збивати 3-5 хвилин до утворення піни на поверхні.

Влити олію й перемішати.

Борошно змішати з какао і розпушувачем, просіяти в тісто. Перемішати і влити окріп. Замішати тісто до консистенції сметани. 

Випікати коржі на змащеній олією сковороді на малому вогні під кришкою з обох боків. Періодично протирати конденсат із кришки. 

Тим часом решту цукру із водою нагріти до розчинення, постійно помішуючи. Охолодити. 

Сметану змішати з вареним згущеним молоком, додати загущувач до вершків і змішати до загустіння. 

Зібрати торт: кожен корж просочити сиропом, змастити кремом. Верх і боки торта змастити залишками крему. За бажання можна прикрасити крихтою з печива. 

Залишити мінімум на 5-6 годин у холодильнику, краще — на ніч.

Також ми розповідали про торт «Наполеон» із кремом «Рафаелло» — легкий рецепт із п’яти інгредієнтів.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: