Цей шоколадний торт на сковороді швидкий у приготуванні, ніжний і смачний. І дуже бюджетний, для домашнього чаювання. Коржі цього торта випікаються на сковороді.
Інгредієнти:
яйця — 5 шт.;
цукор — 160 г для коржа + 4 ст. л. для сиропу;
ванільний цукор — 2 пакетики;
олія — 50 мл;
розпушувач — 1½ ч. л.;
какао — 50 г;
борошно — 150 г;
окріп — 60-70 мл;
сметана 20 % — 400 г;
варене згущене молоко — 300 г;
загущувач для вершків — 20 г;
вода — 6 ст. л.
Приготування.
Яйця збити до однорідної маси.
Додати 160 г цукру і ванільний цукор і збивати 3-5 хвилин до утворення піни на поверхні.
Влити олію й перемішати.
Борошно змішати з какао і розпушувачем, просіяти в тісто. Перемішати і влити окріп. Замішати тісто до консистенції сметани.
Випікати коржі на змащеній олією сковороді на малому вогні під кришкою з обох боків. Періодично протирати конденсат із кришки.
Тим часом решту цукру із водою нагріти до розчинення, постійно помішуючи. Охолодити.
Сметану змішати з вареним згущеним молоком, додати загущувач до вершків і змішати до загустіння.
Зібрати торт: кожен корж просочити сиропом, змастити кремом. Верх і боки торта змастити залишками крему. За бажання можна прикрасити крихтою з печива.
Залишити мінімум на 5-6 годин у холодильнику, краще — на ніч.
Також ми розповідали про торт «Наполеон» із кремом «Рафаелло» — легкий рецепт із п’яти інгредієнтів.