У сезон фруктів можна приготувати шоколадний манник із грушами чи яблуками за дієтичним рецептом.
Інгредієнти:
манка — 200 г;
кефір — 200 г;
яйце — 2 шт.;
сода — 5 г;
груші або яблука — 300 г;
вершкове масло — 20 г;
какао — 20 г.
Приготування.
Манку залити кефіром, додати яйця, цукор, соду, добре перемішати до однорідності і залишити на 20-30 хвилин.
Груші чи яблука помити, порізати на середні шматочки.
На розпеченій сковороді розтопити вершкове масло, додати цукор, порізані фрукти і томити на вогні 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
У набубнявілу манку всипати какао і добре перемішати.
На дно форми (силіконову можна нічим не змащувати) укласти готові груші чи яблука й залити їх шоколадним тістом.
Випікати в попередньо розігрітій духовці при 150 °C до готовності (30-40 хвилин). Готовність можна перевірити зубочисткою.
Повністю остудити, акуратно витягти з форми, посипати зверху цукровою пудрою і подавати до столу.
Також ми розповідали про шоколадну вівсянку на сніданок: швидко, просто і смачно.