Шоколадний манник із грушами чи яблуками: смакота без цукру

1 хв на прочитання16 Вересня 2022, 22:36

Дієтичний десерт, який не зашкодить фігурі.

У сезон фруктів можна приготувати шоколадний манник із грушами чи яблуками за дієтичним рецептом.

Інгредієнти:

манка — 200 г;

кефір — 200 г;

яйце — 2 шт.;

сода — 5 г;

груші або яблука — 300 г;

вершкове масло — 20 г;

какао — 20 г.

Приготування.

Манку залити кефіром, додати яйця, цукор, соду, добре перемішати до однорідності і залишити на 20-30 хвилин.

Груші чи яблука помити, порізати на середні шматочки.

На розпеченій сковороді розтопити вершкове масло, додати цукор, порізані фрукти і томити на вогні 10-15 хвилин, періодично помішуючи.

У набубнявілу манку всипати какао і добре перемішати.

На дно форми (силіконову можна нічим не змащувати) укласти готові груші чи яблука й залити їх шоколадним тістом.

Випікати в попередньо розігрітій духовці при 150 °C до готовності (30-40 хвилин). Готовність можна перевірити зубочисткою.

Повністю остудити, акуратно витягти з форми, посипати зверху цукровою пудрою і подавати до столу.

Також ми розповідали про шоколадну вівсянку на сніданок: швидко, просто і смачно.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: