Ольга Шевченко2 хв на прочитання22 Листопада 2023, 10:10
Хочете почастувати друзів чимось смачним, але не готові витрачати кілька годин на приготування їжі? Приготуйте мега шоколадний турецький пиріг!
Готується він надзвичайно просто і легко: достатньо все змішати та відправити до духовки. Пиріг виходить високим, з пористою текстурою, і ідеально підходить як основа для домашнього торта.
Як приготувати шоколадний пиріг?
Інгредієнти:
Склянка 200 мл, діаметр форми 25*30 см
Тісто
- Яйце куряче — 3 шт.
- Цукор — 1 склянка
- Молоко 2.5% — 1 склянка
- Какао-порошок — 4 ст. л
- Олія — ½ склянки
- Борошно пшеничне — 1.5 склянки
- Розпушувач — 2 ч. л.
- Ванільний цукор — 1 пакетик
- Сіль — 1/2 ч. л.
Глазур
- Молоко 2.5% — 1 склянка
- Какао-порошок — 3 ст. л.
- Шоколад темний – 100 г.
- Цукор — 3 ст. л.
- Подрібнені горіхи для прикраси
Спосіб приготування:
- У миску вбити яйця, додати сіль, цукор і ванільний цукор, збити міксером до пишної білої піни.
- Додати молоко та олію, ще раз збити.
- Змішати борошно, какао, розпушувач. Сухі інгредієнти просіяти у тісто, перемішати міксером на низькій швидкості. За консистенцією тісто має бути як рідка сметана.
- Форму змастити шматочком вершкового масла. Вилити тісто і поставити випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
- Для глазурі в сотейник потрібно налити молоко, додати какао, шоколад шматочками, цукор.
- Сотейник поставити на вогонь і при постійному помішуванні довести масу до закипання. Проварити ще кілька хвилин і прибрати з вогню.
- Готовий пиріг розрізати на порційні шматочки, зробити кілька проколів за допомогою зубочистки й залити гарячим шоколадним соусом. Залишити просочитися на 2-3 години.
- Перед подачею пиріг посипати подрібненими горішками.
Смачного!