Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Шкідливий тренд: у TikTok набирає популярності новий спосіб схуднути за допомогою рицинової олії

Шкідливий тренд: у TikTok набирає популярності новий спосіб схуднути за допомогою рицинової олії

Різке схуднення небезпечне для здоров'я.

2 хв на прочитання01 Липня 2024, 16:17
Зображення створено ШІ Зображення створено ШІ
Поділитись:

У TikTok набирає популярності новий спосіб схуднути: користувачі соцмережі закликають ввести в раціон рицинову олію. Тік-токери стверджують, що всього одна ложка такої олії на день допоможе вивести з організму шкідливі токсини, очистити кишківник, скинути вагу і загалом може сприяти оздоровленню.

Лікар Олександра Литкіна розповідає, що рицинова олія дійсно має проносний ефект, тому її нерідко використовують для лікування закрепів. Зазвичай вона застосовується одноразово та діє протягом 6–12 годин. Також рицинову олію використовують для очищення кишківника перед колоноскопією й іншими медичними процедурами.

Проте давно відомо, що при надмірному вживанні рицинова олія може викликати сильну діарею. Це справді призведе до втрати ваги, але результат буде недовгим, тому що зайві кілограми підуть лише за рахунок виведення води з організму. До втрати жирової маси, тобто до реального схуднення, рицинова олія не має жодного стосунку.

Ба більше, дієтологи вже зазначили, що такий метод зниження ваги вкрай небезпечний: діарея, викликана рициновою олією, може призвести до серйозного зневоднення. Втрата рідини й електролітів може порушити роботу серцево-судинної системи, м'язів та інших органів. Олія не містить поживних речовин, а діарея перешкоджає засвоєнню поживних речовин з їжі.

Крім цього, у деяких людей може бути алергія на рицинову олію. Вона проявляється у вигляді шкірного висипу, свербежу, набряку чи утрудненого дихання. Іншим негативним ефектом від внутрішнього вживання рицинової олії може стати її взаємодія з деякими ліками, такими як антибіотики та препарати, що знижують рівень калію.

Лікар нагадує, що схуднути допомагають лише заняття спортом і правильне харчування. Не працюють ні суворі дієти, ні жироспалювачі. Різке схуднення небезпечне для здоров'я.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я