Фіолетова цибуля відрізняється від звичайної ріпчастої не тільки кольором, але і смаком, а головне унікальними корисними властивостями і ефектом, який надає на організм.
Завдяки своєму хімічному складу цей овоч має величезну користь. Щоб отримати максимальний ефект від фіолетової цибулі її треба їсти в сирому вигляді. Теплова обробка руйнує її цілющі властивості. Важливо знати, що найкориснішою вважається верхня м'якоть цибулі, біля лушпиння, так що очищати її треба дбайливо.
6 вагомих причин, щоб частіше їсти фіолету цибулю
1. Запобігає раку. Фіолетову цибулю багата сполуками сірки, які не тільки захищають організм від розвитку раку, але і борються з бактеріями в сечостатевій системі.
2. Допомагає при діабеті. Сира цибуля, особливо фіолетова, стимулює вироблення інсуліну і допомагає контролювати рівень цукру в крові.
3. Очищає кишечник. Цей овоч багатий волокнами, які ефективно витісняють токсини з кишечника і очищають його.
4. Бореться з простудними інфекціями. Фіолетова цибуля - потужний природний антибіотик і зазвичай використовується для лікування горла і інших простудних захворювань. Для цього змішайте столову ложку соку цибулі і стільки ж меду, їжте зілля раз в день для профілактики грипу і вірусів. Якщо захворіли, рекомендується приймати 4-5 разів по чайній ложці в день до одужання.
5. Зупиняє носові кровотечі. Зупинити кров можна вдихаючи через ніс запах розрізаної цибулини.
6. Захищає і зміцнює серце. Ця цибуля захищає від ішемічної хвороби серця і приводить в норму кров'яний тиск.
Більше новин читайте на GreenPost.