Щитовидка: як вилікувати без лікарів

2 хв на прочитання08 Листопада 2020, 18:57

Від нормальної функції щитовидної залози залежать основні біологічні процеси в організмі — ріст і розвиток тканин

Щитовидна залоза — це непарна ендокринна залоза, розташована на шиї спереду гортані, Вона складається з двох часточок і виробляє йодовмісні тиреоїдні гормони, які відповідають за обмінні процеси в організмі, і, якщо їх бракує, починаються набряки, сонливість, млявість, порушення пам'яті. При повній відсутності тиреоїдних гормонів людина вмирає, інформують медичні джерела.

Від нормальної функції щитовидної залози залежать основні біологічні процеси в організмі — ріст і розвиток тканин.

Коли людина переживає важкий стрес, нервові центри, що керують щитовидною залозою, активізуються.

Орган зазнає потужного перенапруження. У відповідь в ньому посилюється виробництво гормонів. І стрімко, буквально за кілька годин, розвивається гіпертиреоз.

Цей стан проявляється частим серцебиттям, нервозністю, пітливістю, втратою ваги і випаданням волосся. Виявити його можна за аналізами крові на гормони ТТГ, Т4 вільний і Т3 вільний.

Разом з тим, щитовидна залоза здатна відновлюватися, а її тканини — оновлюватися.

Щоб запустити процес регенерації, треба усунути перенапруження органу. Для цього застосовується комплексний підхід.

При посиленому виробленні гормонів, частому пульсі і тривожності призначаються допоміжні засоби — тиреостатики. Але ці медикаменти лише зменшують утворення гормонів у щитовидній залозі, не впливаючи на основу хвороби — активізовані нервові центри. Тому одночасно із застосуванням ліків треба обов'язково лікувати саму недугу.

А саме — зменшувати перенапруження щитовидної залози з боку периферичної нервової системи. Ця тактика дозволяє уникнути операції.

Для перезапуску щитовидки слід комбінувати йодовану сіль з продуктами, багатими селеном, такими як:

бразильські горіхи;

насіння соняшнику;

риба (лосось, палтус, тріска, камбала);

морепродукти (креветки, устриці, мідії, гребінці та інші молюски);

м'ясо (яловичина, печінка, баранина, свинина);

птиця (курка, індичка);

яйця (до 3 на день);

гриби (печериці, гливи);

цільні злаки (зародки пшениці, ячмінь, бурий рис, овес);

овочі (артишоки, рукола, спаржа, авокадо, паростки квасолі, бурякова гичка, брокколі, брюссельська капуста, білокачанна капуста, цвітна капуста, селера, цибуля скорода, листова капуста, огірки);

фрукти (будь-які ягоди і лимони).

Виключіть з раціону такі продукти:

молочні продукти (хоча б на 20 днів);

цукор і підсолоджувачі;

зернові;

бобові;

пиво.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: