Догори
Дати відгук

Щоб працювала, як годинник: доступні продукти, корисні для щитовидної залози

Дефіцит заліза для щитовидки означає перешкоду її нормальному фнкціонуванню.

2 хв на прочитання19 Лютого 2022, 23:50
Поділитись:

Щитоподібна залоза є важливою складовою нашого здоров’я. Вона відповідає за вироблення гормонів, необхідних для нормального обміну речовин, клітинного росту і серцево-судинної системи.

Аби попередити винекнення захворювань щитовидки або позбутись вже наявних, потрібно давати їй те, що вона любить найбільше. Зібрано кілька доступних продуктів, які забезпечать нормальне функціонування цього життєво важливого органу.

Морська капуста

До речі, про йод, що так необіхдний нашій щитовидці.

Морська капуста, або ламінарія, лідирує за його вмістом. У 60 г продукту міститься добова норма йоду. Ламінарія легко засвоюється, підвищує згортання крові, знижує холестерин і є відмінним дієтичним продуктом через свою низьку калорійність.

Шпинат

Його листя містить величезну кількість корисних речовин: вуглеводи, білки, бета-каротин, насичені і ненасичені жирні і органічні кислоти, крохмаль, клітковину, мікроелементи, численну кількість вітамінів.

При приготуванні поживні властивості шпинату практично не втрачаються, тому вживати його можна як в сирому вигляді, так і в складі різних страв.

Бобові

Дефіцит заліза для щитовидки означає перешкоду її нормальному фнкціонуванню. Тоді вона не може виробляти необхідних для організму гормонів.

Але цього можна й не допустити, включивши у свій раціон квасолю, нут, сочевицю.

В одній порції бобових міститься близько 8 мг заліза.

Чорнослив

При висушуванні фрукти не втрачають своїх корисних властивостей і є джерелом вітамінів, антиоксидантів, кальцію, калію, бору, магнію і цинку.

Регулярне вживання в їжу чорносливу допоможе зміцнити імунітет і нормалізує роботу щитовидної залози.

До слова, лікарі розповіли про захворювання, які маскуються під поганий характер.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.