Найпоширеніша причина погіршення пам’яті — природний процес старіння організму. Швидкість мислення та здатність засвоювати нову інформацію зазвичай сповільнюються з віком. Так само зменшується кількість нервових клітин, зв'язок між ними слабшає, але здебільшого це не заважає людині в повсякденному житті.
Найперше, що потрібно зробити - відрегулювати режим харчування.
Корисні продукти на вашому столі - це запорука вашого здоров'я.
Наведений список корисних продуктів рекомендований для поліпшення пам'яті і ясності розуму.
Для поліпшення пам'яті обов'язково включайте в свій раціон крупу, пшеничні висівки пшеничні паростки.
Вітамін Е, який міститься в горіхах, запобігає погіршенню пам'яті. Відмінне джерело вітаміну Е - зелені листові овочі, насіння, яйця, коричневий рис і цільнозернові.
Екстракт чорниці допомагає від тимчасової втрати пам'яті.Чорницю, звичайно ж, можна і потрібно їсти влітку, а також чорницю можна їсти заморожену — в ній міститься не менше корисних речовин, ніж у свіжій.
В рибі, олії з волоських горіхів і лляних насіннячок містяться кислоти омега-3, необхідні для здоров'я нервової системи. У рибі міститься йод, який покращує ясність розуму.
Лікопен, потужний антиоксидант, що знаходиться в помідорах, допомагає позбутися від вільних радикалів, що ушкоджують клітини і призводять до недоумства.
Вітамін С покращує жвавість розуму.
Добре покращує пам'ять - в ньому міститься потрібне масло, тому його теж бажано додати в свій раціон.
Відмінне джерело вітаміну К, який покращує пізнавальну функцію і покращує роботу мозку.
Жменю насіння в день - це рекомендована доза цинку, необхідного для поліпшення пам'яті і навички мислення.
Джерело: suspilne.media, suprun.doctor, milkalliance.com.ua.