Кабачок вважається універсальним овочем, а страви з нього майже суцільно дієтичні. Крім оладок, тортів та ікри можна приготувати чудові кабачкові коржики, якщо є ще й шматочок сиру.
ПОТРІБНО:
1 кабачок,
100 гр сиру,
5 гр розпушувача,
2 ст. л. борошна.
ЯК ГОТУВАТИ
Очищаємо кабачок від шкірки та насіння і натираємо на великій тертці.
Сир також натираємо на тертці і додаємо в кабачкове пюре.
Щоб коржики вийшли повітряними, борошно потрібно змішати з розпушувачем і просіяти в основу для тіста.
Найголовніше, що приготувати коржики можна без олії та сковороди.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці, поки заготовки не стануть золотистого кольору. На це може піти 20-25 хвилин, залежно від потужності техніки та шару тіста.
До столу можна подавати зі сметаною, натуральним йогуртом або вершковим соусом.