Догори
Дати відгук

Що потрібно зробити, якщо переїли солодкого: засіб, який усуне шкоду від десертів

Є невелика хитрість, яка допоможе частково нівелювати шкоду солодощів.

2 хв на прочитання17 Серпня 2023, 10:10
Поділитись:

Іноді всі ми зриваємося на улюблені смаколики – а потім мучимося від докорів совісті та неприємних відчуттів у животі. Однак є невелика хитрість, яка допоможе частково нівелювати шкоду солодощів.

Перед солодощами складно встояти. Як, і перед снеками, фастфудом та іншими шкідливими смаколиками. Найчастіше ми їмо такі продукти, не дотримуючись рекомендованої норми: так би мовити, рідко, але влучно. Через це неможливо уникнути сильної тяжкості та неприємних наслідків з точки зору роботи шлунково-кишкового тракту. І, звичайно ж, не можна запобігти емоційному занепаду, пов’язаному з тим, що ти знову зірвалася з правильного харчування.

Чергове переїдання — це ще один крок до зайвої ваги та виникнення проблем зі здоров’ям. Саме тому потрібно постаратися якнайшвидше усунути неприємні наслідки.

У цьому матеріалі ми докладно розповідали про техніку «парашут» — коли перед гулянням зі шкідливою їжею потрібно з’їдати овочевий салат, щоб наситити організм клітковиною та врегулювати цукор у крові.

Якщо варіант із попереднім вживанням корисних продуктів тобі вже не підходить, спробуй експрес-метод для захисту організму: і одразу після їжі випий столову ложку псиліуму.

Псилліум – це лушпиння подорожника, відоме джерело клітковини, яке допомагає усунути проблеми з походом до туалету. На відміну від багатьох БАДів з клітковиною, Псиліум особливо рекомендується діабетикам — оскільки дозволяє уповільнити засвоєння простих вуглеводів і виключити стрибки цукру в крові.

Подібний ефект Псіліум корисний і в разі переїдання простих вуглеводів. Добавка допоможе організму легше переробити порожні калорії та шкідливі речовини, для цього спеціально рекомендують пити його під час їжі.

Звичайно, ми в жодному разі не закликаємо тебе постійно вирішувати проблему з переїданням, використовуючи псилліум. Насамперед варто розуміти, що такий тип клітковини підходить не всім: деякі скаржаться, що від псилліуму у них сильно розпирає живіт і з’являються болючі відчуття. До того ж псилліум вимагає підвищеного споживання води — інакше замість м’якого очищення добавка дасть зворотний ефект і може спричинити закрепи.

Але якщо псилліум тобі підійде, май на увазі, що його рекомендується приймати не лише, як БАД, а й додавати до домашньої випічки. Лушпиння подорожника може замінювати яйця та клейковину у складі, і помітно знижувати глікемічний індекс страв.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенероване ШІ
Загинули 456 українських атлетів і тренерів національного рівня — в.о. міністра у справах молоді та спорту
1 хв на прочитання3 години тому
Чоловік убив дружину
Через звернення до поліції, чоловік, погрожуючи лезом зґвалтував та убив дружину
1 хв на прочитанняВчора
Загинув курсант одеської Військової академії
Парашут зачепився за гелікоптер: ДБР розслідує загибель курсанта одеської Військової академії
1 хв на прочитанняВчора
Стрептокок рекордними темпами поширюється Японією
Смертельний гемолітичний стрептокок рекордними темпами поширюється Японією
1 хв на прочитанняВчора
Як гаряча їжа руйнує організм
1 хв на прочитанняВчора
Немовля із вадою діафрагми, що посунула внутрішні органи і не давала дихати, прооперували прямо в кювезі реанімаційного відділення
2 хв на прочитанняВчора
8 причин, чому ви не висипаєтеся і як цьому запобігти
6 хв на прочитанняВчора
Збільшують ризик серцевих захворювань: які продукти не можна їсти при гіпертонії
2 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost