Що не варто їсти, щоб зберегти свою печінку

1 хв на прочитання13 Січня 2022, 16:39

Негативно впливає на печінку і велика кількість солі в готових продуктах та стравах

Все, що вживає людина, впливає насамперед на печінку. Тому дуже важливо знати, які продукти шкідливі для печінки та можуть спричинити порушення її функцій.

Багато людей, купуючи і вживаючи певні продукти, просто не замислюються про те, який вплив на органи травлення вони мають, пише acare.

Дієтологи рекомендують людям, які дбають про своє здоров'я, обмежити споживання продуктів з високим вмістом тваринного жиру: сало, вершкове масло, ковбасні вироби, жирні сорти м'яса (качка, свинина). Втім, зовсім необов'язково повністю відмовлятися від цих продуктів, слід вживати їх у своєму раціоні помірно. Крім того, дуже негативно впливає на печінку і велика кількість солі в готових продуктах та стравах.

Тут варто звернути увагу на те, що добова доза солі, згідно з рекомендаціями ВООЗ, має становити не більше 5 г для дорослої людини. Чимала кількість солі міститься в солоних сирах, чипсах та консервованих продуктах.

Раніше ми писали, які продукти очистять печінку від токсинів

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: