Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі

1 хв на прочитання11 годин тому
Зображення згенеровано ШІ

Простий і оригінальний рецепт.

Шашлик у томатному маринаді — оригінальний рецепт страви, яку можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі. Він дуже простий і мало чим відрізняється від класичного приготування шашлику з цибулею. Але тут є особливий маринад — кетчуп, який додає м'ясу приємний томатний присмак і ніжний аромат. Такий шашлик можна подати до святкового столу, доповнивши легкими закусками та салатами.

Інгредієнти:

свинина — 1 кг;

ріпчаста цибуля — 2 шт.;

кетчуп — 350 мл;

лавровий лист — 1-2 шт.;

духмяний перець мелений — ½ ч. л.;

сіль — 1 ч. л.

Приготування.

М'ясо порізати на невеликі шматки.

Лук порізати великими півкільцями й додати до м'яса.

Додати кетчуп, спеції, сіль, лавровий лист. Перемішати гарненько руками. Потім накрити миску харчовою плівкою та відправити в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч.

Мариновані шматочки м'яса надіти на шампури (якщо будете готувати на мангалі) чи шпажки (якщо будете готувати в духовці). Я готую шашлик в духовці, запікати буду протягом 30 хвилин при 180 °С.

Шашлики готові. Подавайте гарячими!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: