- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
Простий і оригінальний рецепт.
Шашлик у томатному маринаді — оригінальний рецепт страви, яку можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі. Він дуже простий і мало чим відрізняється від класичного приготування шашлику з цибулею. Але тут є особливий маринад — кетчуп, який додає м'ясу приємний томатний присмак і ніжний аромат. Такий шашлик можна подати до святкового столу, доповнивши легкими закусками та салатами.
Інгредієнти:
свинина — 1 кг;
ріпчаста цибуля — 2 шт.;
кетчуп — 350 мл;
лавровий лист — 1-2 шт.;
духмяний перець мелений — ½ ч. л.;
сіль — 1 ч. л.
Приготування.
М'ясо порізати на невеликі шматки.
Лук порізати великими півкільцями й додати до м'яса.
Додати кетчуп, спеції, сіль, лавровий лист. Перемішати гарненько руками. Потім накрити миску харчовою плівкою та відправити в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч.
Мариновані шматочки м'яса надіти на шампури (якщо будете готувати на мангалі) чи шпажки (якщо будете готувати в духовці). Я готую шашлик в духовці, запікати буду протягом 30 хвилин при 180 °С.
Шашлики готові. Подавайте гарячими!
Більше новин читайте на GreenPost.