Відповідно до оприлюднених даних Держстату за січень-липень 2020 року, в Україні померло понад 334 307 осіб. Проте, летальні випадки від COVID-19, на щастя, не є тим фактором, від якого вмирає найбільше українців. В Україні досить кризова ситуація з хворобами серця. Адже найбільші втрати – це смерті від хвороби системи кровообігу, від яких померло 227 858 осіб.
Щоб знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань медики рекомендують включити в свій раціон продукти, які допоможуть поліпшити показники артеріального тиску, рівня тригліцеридів і холестерину.
Листова зелень. В її складі знаходиться вітамін К і природні сполуки нітрати, які сприяють зниженню кров'яного тиску і поліпшенню артеріальної функції.
У складі авокадо безліч мононенасичених жирів і калію, які допомагають знизити рівень холестерину, тиск, скорочують ризик появи метаболічного синдрому, який сприяє розвитку атеросклерозу та ішемічної хвороби серця.
Ягода - це просто джерело антиоксидантів. Результати безлічі досліджень показали, що включення ягід в щоденне меню допомагає боротися з розвитком відразу декількох факторів ризику серцевих захворювань.
Жирна риба у своєму складі має омега - 3 жирні поліненасичені кислоти. Цей продукт ефективно перешкоджає посиленню факторів ризику серцевих захворювань, таких як артеріальний тиск, високі рівні тригліцеридів і холестерину в крові.
Темний шоколад містить антиоксидантні сполуки флавоноїди, які" гальмують " процес розвитку кальцинованих бляшок в артеріях і виникнення ішемічної хвороби серця.
До слова, як та де українцям отримати безкоштовну допомогу при інсульті та інфаркті, можна прочитати тут.