Догори
Дати відгук

Серце буде в порядку: п'ять продуктів, які вбережуть від захворювань

2 хв на прочитання24 Вересня 2020, 08:18
pixabay pixabay
Поділитись:

Відповідно до оприлюднених даних Держстату за  січень-липень 2020 року, в Україні померло понад 334 307 осіб. Проте, летальні випадки від COVID-19, на щастя, не є тим фактором, від якого вмирає найбільше українців.  В Україні досить кризова ситуація з хворобами серця. Адже найбільші втрати  –  це смерті від хвороби системи кровообігу, від яких померло  227 858 осіб.

Щоб знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань медики рекомендують включити в свій раціон продукти, які допоможуть поліпшити показники артеріального тиску, рівня тригліцеридів і холестерину.

Листова зелень. В її складі знаходиться вітамін К і природні сполуки нітрати, які сприяють зниженню кров'яного тиску і поліпшенню артеріальної функції.

У складі авокадо безліч мононенасичених жирів і калію, які допомагають знизити рівень холестерину, тиск, скорочують ризик появи метаболічного синдрому, який сприяє розвитку атеросклерозу та ішемічної хвороби серця.

Ягода - це просто джерело антиоксидантів. Результати безлічі досліджень показали, що включення ягід в щоденне меню допомагає боротися з розвитком відразу декількох факторів ризику серцевих захворювань.

Жирна риба у своєму складі має омега - 3 жирні поліненасичені кислоти. Цей продукт ефективно перешкоджає посиленню факторів ризику серцевих захворювань, таких як артеріальний тиск, високі рівні тригліцеридів і холестерину в крові.

Темний шоколад містить антиоксидантні сполуки флавоноїди, які" гальмують " процес розвитку кальцинованих бляшок в артеріях і виникнення ішемічної хвороби серця.

До слова, як та де українцям отримати безкоштовну допомогу при інсульті та інфаркті, можна прочитати тут.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.