Догори
Дати відгук

Секрети теплоти: як зігрітися в морози

І вдома, й надворі можна не мерзнути, якщо вжити заходів.

2 хв на прочитання21 Грудня 2021, 19:21
Мороз Мороз
Поділитись:

Нарешті почалася справжня зима. Щоб не змерзнути та зберегти бадьорість, «Хіт FM» дає прості поради, які дадуть змогу зігрітися вдома, в дорозі та на роботі.

Одяг

Секрет теплоти — зовсім не у щільності одягу, а в кількості його шарів. Термобілизна, кофта та худі — набагато кращий варіант, аніж один светр, хоч би яким теплим він був. Має значення і матеріал, з якого зроблено одяг: синтетичні тканини ніколи не зігріють так, як вироби з натуральних матеріалів, таких як бавовна чи шерсть. Надворі найбільше мерзнуть вуха, ніс, пальці ніг і рук. Тож перед виходом надвір переконайтесь, що вдягли теплі рукавички та шкарпетки (краще дві пари). Якщо у вас часто мерзне голова — не тіште себе сподіваннями, що каптура буде достатньо. Не соромтеся вдягати шапку або ж теплі навушники. Обличчя прикривайте шарфом.

Їжа та напої

Харчування в холодну пору має бути повноцінним, із достатньою кількістю поживних речовин, тож зараз не найкращий час сідати на дієту. Частіше готуйте перші страви, особливо ті, до складу яких входять спеції. У напої також корисно додавати прянощі, особливо імбир, гвоздику, корицю та кардамон. До того ж, чашка гарячого трав’яного чаю з лимоном та імбиром — не тільки чудовий зігрівальний напій, а й профілактика гострих респіраторних захворювань і застуди. 

Надворі

Не стійте на місці: якщо потрібно зачекати когось, зайдіть у будь-яке приміщення (магазин чи аптеку), а на зупинках транспорту — рухайтесь. Дихайте носом, щоб не застудити горло та дихальні шляхи, а також не пошкодити емаль зубів. А якщо маєте можливість, беріть із собою в дорогу термос із гарячим чаєм.

Удома

Зробіть собі теплу ванну для ніг — ввечері вона дасть змогу не тільки швидко зігрітись, а й зняти втому та розслабитись. Після душу відчиняйте двері до ванної кімнати, а якщо запікаєте щось у духовці, відчиняйте дверцята після приготування — нехай тепло поширюється квартирою. Якщо холодними вечорами вам важко заснути, покладіть біля ніг грілку. А якщо грілки вдома немає, її функцію може виконати навіть звичайна пластикова пляшка з гарячою водою.

Також ми розповідали, що їсти взимку, щоб легко пережити холод, і що робити, щоб узимку здоров’я не просіло: радить дієтолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
Нові можливості та фінансовий успіх: гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
1 хв на прочитання9 хвилин тому
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
1 хв на прочитаннягодина тому
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
2 хв на прочитання2 години тому
Експорт молочних товарів в ЄС
Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність - Висоцький
1 хв на прочитання3 години тому
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
4 хв на прочитання4 години тому
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитання4 години тому
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитання5 годин тому
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитання7 годин тому