Догори
Дати відгук

Секрет соковитості м’яса: печеня в тісті від підписниці зіркового кулінара

Готове м'ясо в тісті діставайте з духовки та можете не чекати, аби воно повністю остигнуло.

4 хв на прочитання13 Квітня 2023, 22:46
Поділитись:

Часто запечене м’ясо виходить сухим, а хочеться, щоб було максимально соковитим і ніжним. Саме таким рецептом свинини поділився Євген Клопотенко у своєму блозі, з яким у свою чергу поділилася його підписниця. Вона розповіла, що саме таке в її родині готують на Великдень.

Секрет в тому, що спочатку м’ясо потрібно довго маринувати, а потім загорнути в тісто та запікати. Саме воно не дасть сокам витекти – втримає все-все всередині. Як бонус – тісто виходить теж дуже ароматним та смачним, його можете використовувати як хліб до страви. Щось схоже готують англійці, тому  Клопотенко поділився ще рецепт яловичини веллінгтон з листкового тіста.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ М’ЯСА В ТІСТІ

Використайте гарний шматочок свинини із задньої частини. Такий, як би ви взяли для буженини. Власне, ми й зараз будемо робити шинку, просто загорнемо її в тісто.

Беріть улюблену суміш спецій для м’яса. У мене із паприкою, коріандром, часником та іншими ароматними прянощами. Прочитайте склад, зазвичай там вже є сіль, тому додатково не нею не натирайте, бо є вірогідність отримати солоне м’ясо. Якщо вам подобаються рідкі приправи, вони теж підійдуть.

Зауважу, чим довше м’ясо буде маринуватися, тим краще, тому розрахуйте так, щоб ввечері залишити його в спеціях, а зранку запекти.

З тістом нічого складного. Потрібно змішати всі інгредієнти та замісити руками чи використовуючи кухонну машину з насадкою «гак». Воно має вийти пружним та добре розкочуватися. Не треба його залишати відпочивати, одразу загортайте в нього м’ясо. І нумо готувати, бо дуже хочеться вже скуштувати соковитий шматочок!

ІНГРЕДІЄНТИ

Для м’яса:

  • 1,5 кг свинини (задня частина)
  • 50 г суміші прянощів для м’яса

Для тіста:

  • 400 г борошна (+для підпилу деко)
  • 200 мл води
  • 1 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі

ЗАПЕЧЕНА СВИНИНА В ТІСТІ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Замаринуйте м'ясо. Зачистьте 1,5 кг свинини від плівок. У велику миску всипте 50 г суміші спецій. Добре натріть м'ясо з усіх боків та складіть його в миску, накрийте харчовою плівкою та поставте в холодильник маринуватися щонайменше на 2 години, краще – на ніч.

 КРОК 2

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів та зробіть тісто. В миску всипте 400 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, дрібку солі та влийте 200 мл води кімнатної температури. Замісіть тісто, яке не липне до рук.

 КРОК 3

Розкачайте його качалкою, діаметром 30 см. В центр викладіть замариноване м'ясо.

 

 КРОК 4

Загорніть м'ясо в тісто, добре защіплюючи краї, щоб сік в процесі випікання не витікав, а залишався всередині.

 КРОК 5

Деко застеліть пергаментом, притрусіть його трохи борошном та викладіть м'ясо в тісто.

КРОК 6

Ставте випікатися на 1 годину 40 хвилин в режимі верхнього та нижнього нагріву або конвекції. Потім дістаньте та обережно ножем змініть верхній шар тіста. Будьте пильні, щоб не обпектися. Знову поверніть в духовку на 15 хвилин, щоб воно набуло добре рум’яної скоринки.

 КРОК 7

Готове м'ясо в тісті діставайте з духовки та можете не чекати, аби воно повністю остигнуло. Ножем та руками знімайте шматочки тіста, добре наколіть м'ясо на виделку так, щоб воно трималося та не впало. Перекладіть на тарілку. Все нарізайте та смакуйте гарячим. Звісно, цей шмат шинки не з'їсти за раз. Тож потім подавайте на стіл холодним. Це теж смачно!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
Нові правила сплати за землю: спрощення переходу обов’язків при зміні власника нерухомості
1 хв на прочитанняВчора
В Одеській області вводять осінньо-зимову заборону на вилов риби у зимувальних ямах
В Одеській області вводять осінньо-зимову заборону на вилов риби у зимувальних ямах
2 хв на прочитання30 Жовтня 2025
Хелловін: від кельтських традицій до українських інтерпретацій
2 хв на прочитання30 Жовтня 2025
На Закарпатті розслідують забруднення річки Верке
На Закарпатті розслідують забруднення річки Верке (ФОТО)
1 хв на прочитання30 Жовтня 2025
Каріньян повертається: день, коли червоне вино з характером святкує своє відродження
2 хв на прочитання30 Жовтня 2025
Грип птиці: Держпродспоживслужба закликає вжити заходів безпеки через міграцію диких птахів
1 хв на прочитання29 Жовтня 2025
Вивантаження зерновозів у портах Великої Одеси збільшилося на третину за тиждень
2 хв на прочитання29 Жовтня 2025
Конкуренція на ринку яблук загострилася
2 хв на прочитання29 Жовтня 2025
Більше з GreenPost
Фото з LCOY 2024: Сергій Пірієв
Як боротися з кліматичними викликами та екологічними наслідками війни вже сьогодні - думка молоді
3 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Kirill. uyutnov, CC BY-SA 4.0, commons.wikimedia.org
Україну закликають ратифікувати Угоду про відкрите море
2 хв на прочитання2 години тому
Гороскоп на 2 листопада 2025 року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на неділю, 2 листопада 2025 року
3 хв на прочитання4 години тому
Україна сформувала делегацію для участі у COP30 ООН зі зміни клімату в Бразилії.
Україна затвердила делегацію для участі у кліматичній Конференції ООН у Бразилії
2 хв на прочитання5 годин тому
Планета не витримає байдужості: чому екологічна свідомість стала питанням виживання
3 хв на прочитання7 годин тому
Єдність у розмаїтті: чому європейський шлях — це не лише політика, а й цінності
2 хв на прочитання8 годин тому
Їжа без жорстокості: чому світ дедалі частіше обирає веганство
2 хв на прочитання10 годин тому
Загибель людей через зливу: чотирьох одеських чиновників взяли під варту з мільйонними заставами
1 хв на прочитанняВчора