Сало завжди було і залишається традиційною стравою на столі. Способів приготування існує безліч. Деяким подобається сало копчене, інші вважають за краще вживати цей продукт практично необробленим.
Однак найбільш популярним, мабуть, є сало солоне. Йому віддають перевагу гурмани практично в кожному куточку.
Для приготування знадобиться шматок сала, вода, лавровий лист, перець-горошок, сіль і часник.
Порядок дій:
При розрахунку інгредієнтів для засолювання сала виходьте з того, що необхідно засипати склянку солі на кожен літр кип'яченої води.
Ця пропорція дасть ідеальний смак сала, якщо витримати правильно пропорції, заливши продукт солоною водою, після чого щільно закрити ємність кришкою.
Багато хто побоюється, що сало в розсолі буде переперченним або пересоленим. Однак цього не варто побоюватися, адже пересолити або переперчити розсіл для сала практично неможливо. Слід пам'ятати, що сало має специфічну властивість – воно здатне взяти стільки солі і перцю, скільки необхідно – і не більше.
Сало дуже специфічний продукт - при правильній обробці і зберіганні воно може залишатися придатним в їжу довгий час. Якщо після засолювання Ви відправите сало в банці в холодильник, то в такому місці продукт можна зберігати навіть протягом декількох місяців, не боячись його зіпсувати.
У морозилці сало можна зберігати в герметичних упаковках (щільно загорнувши в поліетиленовий пакет) до року.
Слід пам'ятати про те, що сало – це надзвичайно калорійний продукт. Надмірне вживання сала загрожує набором зайвої ваги. А якщо їсти сало без меж, тоді зростає ризик ожиріння. Не забувайте, що в 100 грамах міститься близько 800 ккал.