Салат-закуска «Капрезе» — класична італійська страва, що вражає своєю простотою та вишуканістю смаку

1 хв на прочитання20 Березня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко»

Він готується дуже просто і швидко.

Салат-закуска «Капрезе» — це класична італійська страва, що вражає своєю простотою та вишуканістю смаку. Його приготування — це не лише простий процес, а й справжнє задоволення від творчого експерименту зі смаками й ароматами.

Інгредієнти:

середні помідори — 3 шт.;

сир Моцарела (м'який) — 250 г;

базилік свіжий — 2-3 гілочки;

оливкова олія (першого холодного віджиму) — 1-2 ст. ложки;

сіль — 1-2 щіпки (за смаком);

перець чорний мелений — 2-3 дрібки (за смаком).

Приготування.

Моцарелу нарізати скибочками завтовшки приблизно 0,5 см. Розрізати великі скибочки навпіл.

Помідори ретельно вимити. Кожен помідор дуже гострим ножем розрізати навпіл, не дорізаючи до кінця.

У кожну ямку покласти шматочок моцарели.

Базилік помити і розділити на листочки. Великі листя можна розрізати чи розірвати навпіл. Також покласти зелень у кожну щілину між моцарелою та шматочком помідора.

Готовий помідор викласти на таріль. Збризніть оливковою олією, посоліть і посипте свіжомеленим чорним перцем.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: