- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Салат «Олів'є» — новий рецепт із копченою куркою та яблуком: дуже смачно та красиво
Салат «Олів'є» — новий рецепт із копченою куркою та яблуком: дуже смачно та красиво
Салат можна відразу подавати до столу, за бажання прикрасивши гілочкою зелені та часточками яблук.
Традиційну страву на новорічному столі — салат «Олів'є» — можна приготувати по-новому, із копченою куркою та яблуком.
Для заправки важливо вибрати якісний майонез.
Інгредієнти:
курка копчена (філе) — 300 г;
картопля — 1-2 шт. (200 г);
горошок зелений консервований — 250 г;
морква — 1 шт. (150 г);
яблуко — 1 шт. (120 г);
яйця — 2 шт.;
майонез — 100 г;
зелень свіжа для прикраси (за бажанням) — 1 гілочка;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком.
Приготування.
З консервованого горошку злити рідину.
Відварити картоплю та моркву протягом 25 хвилин. Яйця можна варити разом із овочами. Через 10 хвилин після закипання води яйця дістати й остудити у холодній воді. Продовжити варити овочі. Готові овочі вийняти з відвару й остудити.
Картоплю очистити та нарізати середніми за розміром кубиками.
Моркву також очистити та нарізати невеликими кубиками.
Солоні огірки нарізати невеликими кубиками.
Копчену курку нарізати невеликими кубиками, як і інші інгредієнти.
Яблуко вимити й обсушити, видалити серцевину, за потреби очистити. Нарізати яблуко невеликими кубиками. За бажанням відкласти кілька часточок яблука для прикраси готового салату.
Перекласти всі нарізані інгредієнти в салатник. Варені яйця очистити від шкаралупи та нарізати кубиками. Додати яйця до решти компонентів салату.
Додати консервований горошок.
Заправити салат майонезом, додати сіль і перець за смаком.
Олів'є з копченою куркою та яблуком перемішати.
Салат можна відразу подавати до столу, за бажання прикрасивши гілочкою зелені та часточками яблук. Виходить дуже смачно та красиво!
Також ми розповідали про листковий салат із крабовими паличками, яблуком, твердим сиром і яйцями — святкова страва з простих інгредієнтів.