Салат із помідорів, огірків, болгарського перцю та цибулі (на зиму)

2 хв на прочитання03 Вересня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко»

Додасть яскравих барв і вітамінів до вашого зимового столу.

У рецепті салату з помідорів, огірків, болгарського перцю та цибулі на зиму поєднуються прості та доступні інгредієнти, які разом створюють гармонійний смак, що додасть яскравих барв і вітамінів до вашого зимового столу.

Інгредієнти:

помідори — 2,5 кг;

огірки — 1 кг;

перець болгарський — 0,5 кг;

цибуля ріпчаста — 0,5 кг;

часник — 50 г;

петрушка свіжа — 25 г

кріп свіжий — 25 г;

оцет 9 % — 40-50 мл;

олія — 20 мл;

цукор — 3 ст. ложки;

сіль — 2 ст. ложки;

лавровий лист — 5-7 шт.;

перець чорний горошком — 25-30 шт.

Приготування.

Вимити овочі та зелень.

Огірки нарізати півкільцями.

Цибулю очистити й нарізати півкільцями.

Викласти цибулю й огірки у великий таз. Цибулю з огірками посипати сіллю та перемішати.

Перець очистити від насіння та плодоніжки. Нарізати м'якоть перцю довільними шматочками.

Подрібнити зелень.

Часник очистити та нарізати пластинками.

У таз викласти часник, болгарський перець і зелень. Перемішати.

Частками або півколами нарізати помідори.

Додати в таз до інших інгредієнтів помідори, цукор та олію. Перемішати та залишити на 15-20 хвилин. Овочі мають пустити сік.

Кришки кип'ятити 5-10 хвилин.

У чисті банки викласти по лавровому листочку та по 5-7 горошин чорного перцю.

Викласти овочі в банки, утрамбовуючи ложкою. Влити сік, що виділився з овочів. Прикрити банки кришками.

У каструлю з гарячою водою занурити банки із салатом. Рівень води — до плічок банок. Довести воду до кипіння та при повільному бурлінні стерилізувати банки із салатом 30 хвилин.

У кожну банку влити по 1 ч. ложці оцту (у маленьку баночку — половинку).

Щільно закрутити банки кришками.

Перевернути банки вгору дном, накрити рушником і залишити до повного остигання. Зберігати в темному прохолодному місці.

Салат із помідорів, огірків, перцю та цибулі на зиму готовий. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: