У рецепті салату з помідорів, огірків, болгарського перцю та цибулі на зиму поєднуються прості та доступні інгредієнти, які разом створюють гармонійний смак, що додасть яскравих барв і вітамінів до вашого зимового столу.
Інгредієнти:
помідори — 2,5 кг;
огірки — 1 кг;
перець болгарський — 0,5 кг;
цибуля ріпчаста — 0,5 кг;
часник — 50 г;
петрушка свіжа — 25 г
кріп свіжий — 25 г;
оцет 9 % — 40-50 мл;
олія — 20 мл;
цукор — 3 ст. ложки;
сіль — 2 ст. ложки;
лавровий лист — 5-7 шт.;
перець чорний горошком — 25-30 шт.
Приготування.
Вимити овочі та зелень.
Огірки нарізати півкільцями.
Цибулю очистити й нарізати півкільцями.
Викласти цибулю й огірки у великий таз. Цибулю з огірками посипати сіллю та перемішати.
Перець очистити від насіння та плодоніжки. Нарізати м'якоть перцю довільними шматочками.
Подрібнити зелень.
Часник очистити та нарізати пластинками.
У таз викласти часник, болгарський перець і зелень. Перемішати.
Частками або півколами нарізати помідори.
Додати в таз до інших інгредієнтів помідори, цукор та олію. Перемішати та залишити на 15-20 хвилин. Овочі мають пустити сік.
Кришки кип'ятити 5-10 хвилин.
У чисті банки викласти по лавровому листочку та по 5-7 горошин чорного перцю.
Викласти овочі в банки, утрамбовуючи ложкою. Влити сік, що виділився з овочів. Прикрити банки кришками.
У каструлю з гарячою водою занурити банки із салатом. Рівень води — до плічок банок. Довести воду до кипіння та при повільному бурлінні стерилізувати банки із салатом 30 хвилин.
У кожну банку влити по 1 ч. ложці оцту (у маленьку баночку — половинку).
Щільно закрутити банки кришками.
Перевернути банки вгору дном, накрити рушником і залишити до повного остигання. Зберігати в темному прохолодному місці.
Салат із помідорів, огірків, перцю та цибулі на зиму готовий. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.