- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Салат із помідорів і печериць на зиму: оригінальний рецепт
Салат із помідорів і печериць на зиму: оригінальний рецепт
Цей салат також смакує як соус.
Кухар Максим Нікітін ділиться оригінальним рецептом — салату, який також смакує як соус. Картопля чи макарони з цією підливою взимку будуть просто неперевершені.
Інгредієнти:
помідори — 2,5 кг;
печериці — 2 кг;
цибуля — 2 кг;
соняшникова олія — 0,5 л;
цукор — 7 столових ложок;
сіль — 2,5 столової ложки;
оцет — 100 г;
лавровий лист;
чорний мелений перець;
пекучий перець.
Приготування.
Цибулю почистити й порізати соломкою. Гриби почистити, відварити і порізати пластинками. Помідори перекрутити через м’ясорубку.
Олію вилити у глибоку сковороду і, коли розігріється, покласти до неї порізану цибулю. Смажити, помішуючи, хвилин 20.
Тепер треба додати перекручені помідори. Якщо усе не поміщається у сковороду, можна взяти каструлю відповідного розміру. Тушкувати 20 хвилин.
Тепер додати сіль та цукор і тушкувати ще 20 хвилин.
Після цього до суміші цибулі з помідорами покласти гриби й тушкувати знову 20 хвилин.
Потім додати оцет, перець до смаку і знову тушкувати 20 хвилин.
Розлити салат у стерильні банки й закрутити. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 10 півлітрових баночок салату.
Також ми розповідали про баклажани, як гриби: рецепт на зиму.