Салат із помідорами та квасолею на зиму: коли нічого нема напохваті, а гості на порозі

2 хв на прочитання23 Вересня 2022, 21:08

Цей кисло-солодкий салатик смакуватиме і до основної страви, і як соус до макаронів, і як заправка до червоного борщу.

Цей салат має яскравий томатний смак із квасолевими нотками. Він смакуватиме і до основної страви, і як соус до макаронів, і як заправка до червоного борщу. Іншими словами, це знахідка кожної господині на всі випадки життя, переконаний кухар Максим Нікітін, який поділився рецептом.

.Інгредієнти (приблизно на 7-8 л салату):

помідори — 3 кг;

морква — 1 кг;

цибуля — 1 кг;

болгарський перець — 0,5 кг;

рафінована олія — 0,5 л;

відварена квасоля — 4 склянки;

цукор — 3 ст. ложки;

сіль — 2 ст. ложки.

Приготування.

Помідори порізати кубиками, цибулю та перець півкільцями, моркву потерти на грубу тертку.

У глибоку посудину влити олію. Коли добре розігріється, додати цибулю та моркву. Потушкувати 10 хв.

Додати подрібнені помідори, перець і квасолю.

Всипати сіль, цукор, мелений чорний перець.

Довести до кипіння. Варити на маленькому вогні протягом 2 годин. Час від часу помішувати.

Киплячий салат розкласти в стерильні банки, закрити кришками, закутати до повного вистигання (бажано на добу).

Порівнюючи цей салат з іншими, можна стверджувати, що він є одним із найпростіших і найшвидших у приготуванні, для цього вам не потрібно закінчувати кулінарні курси. Мабуть, саме така страва стане вашою улюбленою в зимовий період, і замінить свіжі овочі. Під час приготування квасолю найкраще залити водою на ніч. І головне, щоб овочі не втратили яскравого кольору, зберігати консервацію потрібно у темному місці.

Такі страви користуються неабиякою популярністю, адже це дуже зручно, особливо коли нічого нема напохваті, а гості на порозі. Після приготування ви обов’язково користуватиметесь цим рецептом і поділитесь ним з іншими. Така страва підійде для тих, хто дотримується посту.

Ще одним плюсом такого салату є те, що через вміст великої кількості корисних речовин у квасолі, він, безсумнівно, покращить стан вашого здоров’я. Ви можете використовувати не лише звичайну квасолю, а й будь-які інші її різновиди.

Також ми розповідали про смакоту на зиму: маринований болгарський перець із часником.

Окрім того, ми писали про салат «Юрча» з кабачків на зиму: усі просять рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: