Цей салат має яскравий томатний смак із квасолевими нотками. Він смакуватиме і до основної страви, і як соус до макаронів, і як заправка до червоного борщу. Іншими словами, це знахідка кожної господині на всі випадки життя, переконаний кухар Максим Нікітін, який поділився рецептом.
.Інгредієнти (приблизно на 7-8 л салату):
помідори — 3 кг;
морква — 1 кг;
цибуля — 1 кг;
болгарський перець — 0,5 кг;
рафінована олія — 0,5 л;
відварена квасоля — 4 склянки;
цукор — 3 ст. ложки;
сіль — 2 ст. ложки.
Приготування.
Помідори порізати кубиками, цибулю та перець півкільцями, моркву потерти на грубу тертку.
У глибоку посудину влити олію. Коли добре розігріється, додати цибулю та моркву. Потушкувати 10 хв.
Додати подрібнені помідори, перець і квасолю.
Всипати сіль, цукор, мелений чорний перець.
Довести до кипіння. Варити на маленькому вогні протягом 2 годин. Час від часу помішувати.
Киплячий салат розкласти в стерильні банки, закрити кришками, закутати до повного вистигання (бажано на добу).
Порівнюючи цей салат з іншими, можна стверджувати, що він є одним із найпростіших і найшвидших у приготуванні, для цього вам не потрібно закінчувати кулінарні курси. Мабуть, саме така страва стане вашою улюбленою в зимовий період, і замінить свіжі овочі. Під час приготування квасолю найкраще залити водою на ніч. І головне, щоб овочі не втратили яскравого кольору, зберігати консервацію потрібно у темному місці.
Такі страви користуються неабиякою популярністю, адже це дуже зручно, особливо коли нічого нема напохваті, а гості на порозі. Після приготування ви обов’язково користуватиметесь цим рецептом і поділитесь ним з іншими. Така страва підійде для тих, хто дотримується посту.
Ще одним плюсом такого салату є те, що через вміст великої кількості корисних речовин у квасолі, він, безсумнівно, покращить стан вашого здоров’я. Ви можете використовувати не лише звичайну квасолю, а й будь-які інші її різновиди.
Також ми розповідали про смакоту на зиму: маринований болгарський перець із часником.
Окрім того, ми писали про салат «Юрча» з кабачків на зиму: усі просять рецепт.