Дотримання здорового харчування часто передбачає експерименти з новими смаками та несподіваними поєднаннями інгредієнтів. Наприклад, салат із пекінської капусти з додаванням сухофруктів, насінням та апельсиновою заправкою — не лише смачний, а й корисний: він може стати прекрасним варіантом для посту чи просто розкішним доповненням до будь-якого обіду чи вечері. Готувати його дуже просто, а результат вас приємно здивує. Спробуйте і переконайтеся самі!
Інгредієнти:
капуста пекінська — 320 г;
апельсин (сік) — 250 г (1 шт.);
курага — 60 г;
родзинки — 60 г;
насіння соняшнику — 30 г;
олія оливкова — 1 ст. ложка;
сіль — ½ ч. ложки;
перець чорний мелений — 1/8 ч. ложки.
Приготування.
Родзинки та курагу залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин. Потім рідину злити й обсушити сухофрукти.
Насіння підсушити на сухій сковороді 1 хвилину.
Пекінську капусту нарізати тонкими смужками.
З апельсина вичавити сік.
До апельсинового соку додати оливкову олію, перемішати. Заправка готова.
Курагу нарізати смужками чи невеликими шматочками.
У салатник викласти пекінську капусту, родзинки, курагу та насіння. Трохи насіння залишити для оздоблення.
Влити в салат заправку, посолити й поперчити.
Перемішати.
Викласти салат із пекінською капустою і сухофруктами на тарілку, прикрасити насінням, що залишилося, і подавати до столу.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.