Салат без стерилізації — ще не було випадку, щоб якась банка вибухнула

1 хв на прочитання23 Серпня 2023, 07:32

Головна вимога — чітко дотримуватися порядку закладки і пропорції.

Салат без стерилізації готується надзвичайно просто. Головна вимога — чітко дотримуватися порядку закладки і пропорції.

Інгредієнти:

цибуля — 0,5 кг;

морква — 0,5 кг;

баклажани — 1 кг;

перець солодкий — 1 кг;

помідори — 2 кг;

цукру — 1 ст. л.;

сіль — 1 ст. л.;

оцет 6 % (можна і 9 %, хто любить гостре) — 100 г;

олія — 200 г.

Πpиготування.

Овочі нарізати великими шматками, моркву і цибулю — товстими кільцями, баклажани — товстими напівкільцями, помідори — дольками (вони викладаються зверху).

Тільки в вищепереліченій послідовності покласти все в казан, довести до кипіння і на малому вогні кип'ятити 35-40 хвилин.

Розкласти по стерильних банках і відразу закрутити. Навіть кутати не треба!

Ще не було випадку, щоб якась банка вибухнула. А смак — завжди приголомшливий! Але не повинно бути ні грама зайвої солі, цукру та ін., інакше результат може бути іншим.

Також ми писали про салат «Десятка» — одна з найпопулярніших заготовок на зиму через простоту приготування та доступність продуктів.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: