Догори
Дати відгук

Рис із морквою, цибулею та куркумою (на сковороді) — мінімум інгредієнтів і максимум смаку й аромату

Підходить як для пісного меню, так і як чудовий гарнір до м’яса чи риби.

2 хв на прочитання21 Вересня 2024, 13:08
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Рис із морквою, цибулею та куркумою (на сковороді) — страва, яка поєднує в собі мінімум інгредієнтів і максимум смаку й аромату. Такий рис не лише апетитно виглядає завдяки своїм яскравим кольорам, а й наповнює кухню неймовірним східним ароматом. Здавалося б, прості продукти, але в поєднанні вони створюють страву, яка підходить як для пісного меню, так і як чудовий гарнір до м’яса, риби чи птиці. Для його приготування найкраще використовувати рис сорту басматі — він після приготування завжди виходить розсипчастим.

Інгредієнти:

рис довгозерний — 200 г;

цибуля ріпчаста — 70 г (1 невелика);

морква — 60 г (½ шт.);

куркума мелена — ½ ч. ложки;

сіль — ½ ч. ложки (до смаку);

перець чорний мелений — дрібка (до смаку);

олія соняшникова — 45 мл (3 ст. ложки);

цибуля зелена (для подачі, за бажанням) — кілька пір'їн;

вода — 450 мл.

Приготування.

Закип'ятити воду.

Цибулю та моркву очистити. Цибулю нарізати маленькими кубиками, а моркву натерти на великій тертці.

У сковороді розігріти олію. Перекласти в олію цибулю з морквою й обсмажити овочі на сильному вогні, часто перемішуючи близько 4 хвилин.

Потім до сковороди відправити рис, всипати сіль, чорний мелений перець і куркуму.

Вогонь під сковородою зменшити до середнього, прогріти вміст сковороди безперервно перемішуючи, 1 хвилину. Зернятка рису повинні просочитись олією, а інгредієнти рівномірно розподілитися між собою.

Залити рис окропом. Пропорція рису та води приблизно 1:2.

Вміст сковороди перемішати, довести рідину до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою сковороду й готувати рис близько 25 хвилин, поки він не буде повністю готовий, а вода не вбереться.

Готовий рис перемішати й посипати подрібненою зеленою цибулею.

Золотистий і розсипчастий рис із морквою, цибулею та куркумою готовий!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитання57 хвилин тому
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025