Догори
Дати відгук

Рис із морквою, цибулею та куркумою (на сковороді) — мінімум інгредієнтів і максимум смаку й аромату

Підходить як для пісного меню, так і як чудовий гарнір до м’яса чи риби.

2 хв на прочитання2 години тому
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Рис із морквою, цибулею та куркумою (на сковороді) — страва, яка поєднує в собі мінімум інгредієнтів і максимум смаку й аромату. Такий рис не лише апетитно виглядає завдяки своїм яскравим кольорам, а й наповнює кухню неймовірним східним ароматом. Здавалося б, прості продукти, але в поєднанні вони створюють страву, яка підходить як для пісного меню, так і як чудовий гарнір до м’яса, риби чи птиці. Для його приготування найкраще використовувати рис сорту басматі — він після приготування завжди виходить розсипчастим.

Інгредієнти:

рис довгозерний — 200 г;

цибуля ріпчаста — 70 г (1 невелика);

морква — 60 г (½ шт.);

куркума мелена — ½ ч. ложки;

сіль — ½ ч. ложки (до смаку);

перець чорний мелений — дрібка (до смаку);

олія соняшникова — 45 мл (3 ст. ложки);

цибуля зелена (для подачі, за бажанням) — кілька пір'їн;

вода — 450 мл.

Приготування.

Закип'ятити воду.

Цибулю та моркву очистити. Цибулю нарізати маленькими кубиками, а моркву натерти на великій тертці.

У сковороді розігріти олію. Перекласти в олію цибулю з морквою й обсмажити овочі на сильному вогні, часто перемішуючи близько 4 хвилин.

Потім до сковороди відправити рис, всипати сіль, чорний мелений перець і куркуму.

Вогонь під сковородою зменшити до середнього, прогріти вміст сковороди безперервно перемішуючи, 1 хвилину. Зернятка рису повинні просочитись олією, а інгредієнти рівномірно розподілитися між собою.

Залити рис окропом. Пропорція рису та води приблизно 1:2.

Вміст сковороди перемішати, довести рідину до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою сковороду й готувати рис близько 25 хвилин, поки він не буде повністю готовий, а вода не вбереться.

Готовий рис перемішати й посипати подрібненою зеленою цибулею.

Золотистий і розсипчастий рис із морквою, цибулею та куркумою готовий!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Зображення створено ШІ
Авокадо, яйця та сир: ідеальна намазка для гурманів
1 хв на прочитання9 годин тому
Уряд ухвалив низку рішень у сфері спорту, медицини і цивільного захисту
1 хв на прочитанняВчора
Фото: «Їжа легко»
Пампушки з часником і зеленню — пухкі, запашні й неймовірно смачні
1 хв на прочитанняВчора
Викрито факти заволодіння грошима сільгоспвиробників на мільйони грн
Ретельно готували злочини: викрито нові факти заволодіння грошима сільгоспвиробників на десятки мільйонів гривень
2 хв на прочитання19 Вересня 2024
Рада 267-ма голосами підтримала законопроєкт «Про державний аграрний реєстр»
2 хв на прочитання19 Вересня 2024
Стратегії адаптації до зміни клімату презентували в Києві
1 хв на прочитання19 Вересня 2024
Сковороду накрити кришкою та дорахувати до десяти: яєчня з пармезаном — простий і швидкий сніданок
1 хв на прочитання19 Вересня 2024
Як доглядати за грушею восени: 7 важливих процедур для здоров'я дерева
3 хв на прочитання18 Вересня 2024
Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне
Міжнародний день миру: шлях до гармонії в сучасному світі
2 хв на прочитання35 хвилин тому
Поділися кров'ю: Національний центр хірургії та трансплантології запрошує на Донорську суботу
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: Енергетики вперше показали киянам, як виглядає обладнання ТЕС після руйнування інфраструктури
Згорілий трансформатор: енергетики виставили у середмісті Києва 40-тонне пошкоджене обладнання
1 хв на прочитання3 години тому
Зображення створено ШІ
Не звичайна забудькуватість: сьогодні Міжнародний день розповсюдження інформації про хворобу Альцгеймера
3 хв на прочитання4 години тому
Міндовкілля: якість повітря в Києві та його околицях нормалізувалася
1 хв на прочитання5 годин тому
МАГАТЕ закликало загарбників негайно звільнити ЗАЕС і передати Україні
1 хв на прочитання6 годин тому
Чудове поєднання клена та спіреї: що слід враховувати
1 хв на прочитання7 годин тому
Осіннє рівнодення: до яких змін слід готуватися
2 хв на прочитання8 годин тому