Догори
Дати відгук

Рибна юшка під "кришкою" з тіста: простий і вишуканий рецепт

Раніше рибні супи готували бідняки

1 хв на прочитання27 Листопада 2022, 06:34
Поділитись:

Уха під кришечкою з тіста — це страва, яка підкорить усіх, від великих до маленьких. Раніше рибні супи готували бідняки, щоб не викидати дрібну рибу або залишки і наситити велику родину. Сьогодні у нас є можливість розширити асортимент інгредієнтів і обирати якісних представників водного світу.

Інгредієнти:

  • Тріска 500 г
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний, горошок 4 шт.
  • Зелень за смаком
  • Листкове тісто 500 г

Приготування:

Рибу помийте, очістіть і випотрошіть. Добре помийте тушку риби і наріжте шматками. Закип’ятіть 1,5-2 л води, покладіть у неї рибу, сіль, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть 30 хвилин.

За цей час почистіть і помийте овочі, картоплю і моркву наріжте кубиками.

Дістаньте з бульйону шматочки риби і від’єднайте філе від кісточок. Бульйон процідіть і поставте на вогонь, а філе відкладіть убік. Покладіть у бульйон нарізані картоплю з морквою, цілу цибулю, спеції і варіть 20 хвилин.

У порційні горщики розлийте суп, розкладіть шматочки риби і покладіть подрібнену зелень.

Тісто розкачайте, виріжте кружальця по розміру горщика з запасом. Накрийте тістом горщики і щільно притисніть краї. Помістіть у духовку, розігріту до 180°C, на 30 хвилин до зарум’янення тіста.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost