- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Рибна юшка під "кришкою" з тіста: простий і вишуканий рецепт
Рибна юшка під "кришкою" з тіста: простий і вишуканий рецепт
Раніше рибні супи готували бідняки
Уха під кришечкою з тіста — це страва, яка підкорить усіх, від великих до маленьких. Раніше рибні супи готували бідняки, щоб не викидати дрібну рибу або залишки і наситити велику родину. Сьогодні у нас є можливість розширити асортимент інгредієнтів і обирати якісних представників водного світу.
Інгредієнти:
- Тріска 500 г
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний, горошок 4 шт.
- Зелень за смаком
- Листкове тісто 500 г
Приготування:
Рибу помийте, очістіть і випотрошіть. Добре помийте тушку риби і наріжте шматками. Закип’ятіть 1,5-2 л води, покладіть у неї рибу, сіль, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть 30 хвилин.
За цей час почистіть і помийте овочі, картоплю і моркву наріжте кубиками.
Дістаньте з бульйону шматочки риби і від’єднайте філе від кісточок. Бульйон процідіть і поставте на вогонь, а філе відкладіть убік. Покладіть у бульйон нарізані картоплю з морквою, цілу цибулю, спеції і варіть 20 хвилин.
У порційні горщики розлийте суп, розкладіть шматочки риби і покладіть подрібнену зелень.
Тісто розкачайте, виріжте кружальця по розміру горщика з запасом. Накрийте тістом горщики і щільно притисніть краї. Помістіть у духовку, розігріту до 180°C, на 30 хвилин до зарум’янення тіста.