Догори
Дати відгук

Унікальний рецепт - рибна юшка родом із Одещини

Готують страву за трішечки дивним, але дуже смачним рецептом

2 хв на прочитання05 Травня 2024, 20:07
Одеська рибна юшка Одеська рибна юшка
Поділитись:

Біляївська юшка названа так на честь міста Біляївка Одеської області, де готують страву за трішечки дивним, але дуже смачним рецептом. До речі, на Одещині це не єдина страва, що має статус національного скарбу.
Інгредієнти:

  • Короп 3 кг
  • Товстолобик 3 кг
  • Окунь 1 кг
  • Картопля 6 шт.
  • Цибуля і перець солодкий 3 шт.
  • Паста томатна 3 ст. л.
  • Морква і яблуко по 3 шт.
  • Корінь селери і корінь петрушки по 1 шт.
  • Лавровий лист, сіль, перець чорний мелений, перець чорний горошок, часник і петрушка пучок за смаком.

Вимийте казан, у якому готуватимете юшку. Найкраще обирати казан місткістю 20 л. Почистьте рибу від луски, нутрощів, вийміть зябра. Плавальний міхур потрібно залишити: він також варитиметься в юшці.

Відділіть у риби голови, тулуб поріжте на шматки 7-8 см завдовжки. Вимийте та покладіть у миску. За 2-3 хвилини злийте воду з миски, а рибу разом із міхуром покладіть у казан. Налийте води стільки, щоб до країв казана ще лишалося 7 см. Поставте казан на вогонь.

Почистьте цибулю, розріжте кожну цибулину на 4 частини. Покладіть її до казана. Можна також додати шматочок сала. Всипте сіль.

Почистьте, вимийте та розріжте на 4 частини картоплю. Із вимитого перцю вийміть серцевину, обрізавши черешок, та киньте 2 перчини в казан цілком, а третю наріжте кубиками. Вимиту й очищену моркву натріть на грубій тертушці або наріжте. Ополосніть яблука, вийміть із них серцевину та наріжте їх кільцями. Додайте томатну пасту, кілька очищених зубчиків часнику, чищені шматочки коренів селери й петрушки.

Коли юшка почне закипати, вкиньте в казан нарізану або порвану зелень петрушки та спеції. Можна також додати листок любистка. А вже в юшку, що добре кипить, влийте горілку.

Гарно підпаліть гілку фруктового дерева та загасіть її. Опустіть на 10 секунд у казан. Вийміть із казана яблука і (якщо клали) сало. Далі на слабкому вогні (вугіллі) залишіть юшку мліти ще 40 хвилин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Спортсмен Богдан Левчук виборов золото
Юний спортсмен із Рівненщини став чемпіоном світу з гирьового спорту
1 хв на прочитання3 години тому
50 тисяч гривень допомоги для дітей, що повертаються в Україну
Україна надаватиме одноразову допомогу дітям, які повертаються з депортації та окупації
1 хв на прочитання5 годин тому
Фрідріх Мерц і Дональд Трамп у Білому домі. Офіційне фото
Мерц запропонував Трампу спільно тиснути на Росію заради завершення війни
3 хв на прочитання11 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Як кава впливає на мозок під час сну: несподівані відкриття науки
3 хв на прочитання12 годин тому
Дерев'яні огорожі для клумб: як обрамити красу саду стильно та довговічно (ФОТО)
4 хв на прочитання17 годин тому
Що відбувається з вашим тілом, коли ви п'єте гарячий чай або їсте суп-окріп? Точно нічого хорошого — розповідаємо
5 хв на прочитання18 годин тому
Як почистити м’які меблі вдома: покрокова інструкція
2 хв на прочитанняВчора
Річниця підриву Каховської ГЕС - ліквідація наслідків триває
1 хв на прочитанняВчора