Догори
Дати відгук

Проста дієта допомогла людям домогтися тривалої ремісії діабету ІІ типу

Низькокалорійне і багате на мікроелементи харчування допомогло взяти недугу під контроль.

1 хв на прочитання08 Жовтня 2024, 09:49
ФОТО: ілюстративне ФОТО: ілюстративне
Поділитись:

Цукровий діабет руйнує тіло через проблеми з виробленням інсуліну, що викликає небезпеку високого рівня цукру в крові. Хоча не секрет, що ви можете приборкати загрозу, яку становить високий рівень глюкози, скоригувавши свій раціон.

Результати нового дослідження показали, що певний режим харчування може навіть відотати ситуацію назад, нейтралізувавши сиптои діабету. Їжа може бути як ворогом людини, так і другом, коли ви намагаєтеся взяти під контроль рівень цукру в крові. Обмеживши споживання калорій до 850 на день, на такому режимі харчування можна отриати дуже перспективні результати.

Цікаво, що саме вживання супів та коктейлів допомогло майже двом тисячам людей схуднути в середньому більш ніж на 15 кг. Учасники експерименту дотриувалися багатої на мікроелементи, але низькоенергетичної дієти, що продемонструвало значну втрату ваги та тривалу ремісію діабету.

А підсумки дослідження показали, що майже половина тих, хто спробував дієту, змогли виключити з переліку своїх недуг такий непростий діагноз як діабет 2 типу. Результати здивували багатьох експертів, оскільки діабет вважається довічним вироком. Режим харчування складався зі свіжих овочевих супів та пакетиків із порошковим протеїновим коктейлем.

“А після періоду вживання супів та коктейлів ретельно продуманий план допоможе повторно запровадити інші здорові та поживні продукти”, - прокоентували науковці.

У той же час, і втрата ваги має велике значення у справі збереження здоров'я, а головне - попередженні розвитку діабету.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.