Догори
Дати відгук

Рятівники серцево-судинної системи: 5 овочів, які знижують рівень поганого холестерину

Лікарі рекомендують регулярно вживати ці овочі.

2 хв на прочитання15 Квітня 2023, 19:35
Поділитись:

Харчування є одним із головних факторів, що впливає на здоров'я організму, а особливо на серцево-судинну систему. Зокрема, правильна дієта дозволяє знизити рівень поганого холестерину – небезпечного компонента, який закупорює кровоносні судини, призводить до кисневого голодування та інших проблем серця. Лікарі назвали 5 овочів, які допомагають тримати його на низькому рівні.

Брокколі

Брокколі багата на розчинну клітковину, що робить її чудовою стравою для боротьби з високим рівнем холестерину. У броколі є багато поживних речовин, вона також багата на сіру сполуку під назвою сульфорафан, яка допомагає знизити рівень жиру в клітинах. У травному тракті клітковина броколі пов'язується із жовчними кислотами, що полегшує нашому організму виведення холестерину. Вживання багатих клітковиною овочів також допоможе нам приборкати переїдання і, отже, знизити рівень жирів в організмі.

Капуста калі

Калій, клітковина, фолієва кислота і кальцій - це лише деякі з корисних для серця компонентів, які удосталь містяться в так званій листовій капусті калі. Цей продукт знижує рівень ліпопротеїнів низької щільності, що може звести до мінімуму ймовірність розвитку серцевих захворювань.

Кольорова капуста

У кольоровій капусті багато рослинних стеролів, типу ліпідів, які заважають кишечнику поглинати холестерин. Сульфорафан, присутній у кольоровій капусті, також допомагає знизити рівень холестерину в крові, що захищає наші артерії від накопичення жиру.

Редиска

Відмінним джерелом антоціанів, що знижують рівень поганого холестерину, є звичайна редиска. Багато мінералів, таких як кальцій і калій, а також антиоксидантів допоможе знизити високий кров'яний тиск і звести до мінімуму ризик розвитку серцевих захворювань. У редису в 2,5 рази більше харчових волокон, ніж у яблуках, що допомагає цьому овочу бути живильним для організму.

Морква

Організм перетворює бета-каротин, що міститься в цьому овочі, на вітамін А, що в результаті впливає на рівень поганого холестерину в позитивний бік. Споживання моркви змінює екскрецію жовчних кислот, абсорбцію холестерину, що зрештою захищає наше серце.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Прапор Євросоюзу та вітряки та сонячні панелі. Зображення створено ШІ
Європейський Союз планує зменшити викиди CO2 на 90 % до 2040 року. Чи можливо?
5 хв на прочитання25 хвилин тому
Фото: «Ландшафтний дизайн»
Секрети сучасного ландшафтного дизайну: як створити стильний і невибагливий сад на невеликій ділянці (ФОТО)
3 хв на прочитання5 годин тому
Швейцарська АЕС Лайбштадт. Фото взято з Вікіпедії
«Гарячий атом» — Швейцарія зупинила блок АЕС через аномальну спеку
2 хв на прочитання6 годин тому
Image by Jill Wellington from Pixabay
Сезон лохини в розпалі: ціни на ягоду в Україні стрімко падають
1 хв на прочитанняВчора
Українську "зелену" енергію інтегрують в ринок ЄС - Кабмін подав до Ради ключовий законопроєкт
2 хв на прочитанняВчора
Трагедія на Житомирщині: уряд ліквідовує наслідки потужного вибуху
1 хв на прочитанняВчора
Рубки на 57 млн грн: ДБР повідомило про підозру керівництву лісгоспу на Тернопільщині
1 хв на прочитанняВчора
Президент підписав закон, що змінить правила рибного ринку в Україні
1 хв на прочитанняВчора