Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Росія збільшила кількість дельфінів, які захищають Севастополь від українських атак — джерело

Росія збільшила кількість дельфінів, які захищають Севастополь від українських атак — джерело

Дельфіни є частиною російської багаторівневої оборони.

3 хв на прочитання16 Червня 2023, 08:21
Фото: Рубрика Фото: Рубрика
Поділитись:

Окрім розгалужених протиторпедних сіток і ракетних установок, Росія збільшила кількість навчених дельфінів, які охороняють Севастополь у Криму. Про це розповідає Naval News.

Видання припускає, що таким чином керівництво російського флоту намагається протидіяти загрозі елітних водолазів українського спецназу.

У повідомленні йдеться про те, що, судячи з усього, Росія подвоїла кількість навчених дельфінів, які захищають Севастопольську військово-морську базу в Криму. Це частина поступового зміцнення оборони у відповідь на зростаючу здатність України досягти стратегічного міста. Попри більшу увагу до ракет і морських безпілотників, Росія, очевидно, серйозно сприймає загрозу українських спецназів.

Докази, надані Naval News, свідчать, що зросла кількість загонів для дельфінів, і кількість тварин збільшилася з 3-4 до 6-7 голів.

Патрулювання дельфінів стало частішим і/або почало охоплювати більшу територію. Тварини мають захищати від водолазів українського спецназу, відомих як бойові плавці, які інакше можуть проникнути на базу. Морські ссавці мають невід’ємну перевагу навіть перед самим спортивним бойовим плавцем.

Із цієї причини кілька країн іноді тренували дельфінів та інших морських ссавців для цієї ролі. Найвідоміша програма — у ВМС США. Але перший був у Швеції, і є підозри, що Ізраїль, Північна Корея та, можливо, інші країни також мають програми.

Росія розмістила навчених тварин на позиції з північного боку входу в гавань на початку вторгнення 2022 року. За містом ще з радянських часів був навчальний центр для дельфінів і білух. Дельфіни є місцевими видами, але білухи мешкають у холодніших водах. Об’єкт деякий час був частиною ВМС України, перш ніж був захоплений Росією після анексії Криму в 2014 році.

Об’єкти та їх діяльність були збільшені під контролем Росії. Дельфінів час від часу відправляли до Новоросійська і навіть Тартуса в Сирії.

Сьогодні дельфіни є частиною складної багаторівневої оборони. За межами гавані корабель спеціального призначення за підтримки гелікоптерів і швидкохідних човнів охороняє від надводних і підводних загроз. Це підтверджується принаймні двома реактивними системами глибинного бомбардування ДП-64 «Дам». Сам вхід у гавань закрито не менше ніж п'ятьма шарами сіток і наплавних бар'єрів. Вони також намагаються блокувати як надводні, так і підводні підходи.

Дельфіни перебувають усередині цих бар’єрів («бонів») і будуть патрулювати проти дайверів, які могли прослизнути крізь них. Відповідно до практики, дельфінів можна переміщати по базі на невеликих човнах. Коли дельфіни перебувають усередині човна, використовується колиска, що нагадує намет.

Раніше ми писали, що Росія використовує дельфінів у війні з Україною.

Тимчасом 50 тисяч дельфінів загинуло: мор дельфінів у Азовському та Чорному морях триває.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023