Догори
Дати відгук

Росія готується розмістити в Криму ядерну зброю — Міністр оборони

Екологи та експерти вже б’ють на сполох: забруднення від ядерної зброї може погіршити й без того плачевний стан довкілля в Криму.

1 хв на прочитання18 Грудня 2020, 16:07
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Російська Федерація почала підготовку до розміщення на анексованому Кримському півострові ядерної зброї. Про це в інтерв’ю турецьким медіа заявив  міністр оборони України Андрій Таран.

«Підготовка Росією до розміщення ядерної зброї у Криму становить серйозну небезпеку для всієї Європи та цивілізованого світу. Спроба Російської Федерації встановити домінування в Чорноморському басейні є великою загрозою економіці України, Туреччини та інших європейських країн», — сказав Таран. 

Екологи вже занепокоєні ситуацією, що склалася на півострові. Упродовж усіх років анексії російські військові та окупаційна адміністрація виснажували природні ресурси півострова, шкодили екології та руйнували заповідні пам’ятки. Наразі за оцінками експертів Крим опинився на межі екологічної й економічної катастроф через обмежене водопостачання та «смерть» природних водойм. Поява ядерної зброї може лише погіршити стан довкілля у Криму.

Нагадаємо, що днями Генеральна асамблея ООН ухвалила оновлену резолюцію щодо Криму, в тексті якої, зокрема, йдеться й про екологічну шкоду, яку російські окупанти завдають анексованому півострову.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко