Ольга Шевченко1 хв на прочитання02 Лютого 2024, 15:00
Рогалики – це проста домашня випічка до чаю. Їх можна готувати з різними начинками та тістом. Щоправда, найкращим вважається дріжджове – воно добре виростає, виходить м'яким, пишним та дуже ароматним.
Інгредієнти:
- молоко – 125 мл
- свіжі дріжджі – 50 г
- яйця – 1 шт
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
- ванільний цукор – 10 г
- масло вершкове\маргарин – 125 г
- борошно – 400 г
- макова начинка – 400 г
- олія рослинна та цукор додатково
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста потрібно у тепле молоко додати сіль, цукор, ванільний цукор, яйце, розтоплене вершкове масло, дріжджі та борошно. Все перемішати до стану однорідного, еластичного тіста.
- Готове тісто відразу розкачати у плати та порізати у вигляді трикутників.
- На кожен трикутник викласти макову начинку та загорнути у рогалик.
- Кожен рогалик додатково занурити в олію та цукор для хрумкої скоринки. Викласти на деко.
- Запікати за температури 190 градусів 10 хвилин, потім ще 10 хвилин за температури 180 градусів.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.