Шарлотка за «класичним» рецептом робиться легко і швидко, при цьому виходить ніжною і з хрусткою скоринкою. Яблука слід вибирати щільні, і їх має бути не надто багато, щоб тісто піднялося.
Інгредієнти:
яблука — 400 г;
борошно — 170 г;
цукор — 150 г;
яйця — 3 шт.;
сіль за смаком.
Приготування.
Збити яйця з цукром до пишної білої маси. Просіяти борошно, щоб воно наситилося киснем, і поступово додавати в отриману масу, при цьому продовжуючи збивати до консистенції густої сметани.
Потім порізати яблука на невеликі шматочки (очищати не потрібно) і покласти в посудину. Залити їх отриманою масою та поставити в розігріту до 180 °С духовку на 30-40 хвилин.
Також ми писали про бананову шарлотку — простий десерт по-новому.