Догори
Дати відгук

Рівень шкідливого холестерину можна зменшити, додавши в меню дешевий і доступний горіх

Лікарі радили своїм пацієнтам їсти горішки, щоб покращити роботу серця та органів ШКТ.

2 хв на прочитання17 Квітня 2022, 06:50
Поділитись:

Високий рівень холестерину загрожує серйозним погіршенням стану здоров'я. Зокрема, можуть з'явитися різкі стрибки тиску, виникнуть неприємні відчуття в області серця та дивні потяги у м'язах кінцівок.

– Насправді холестерин дуже важливий для здоров'я людини. Він необхідний регенерації здорових клітин. Але підвищений рівень цієї речовини чреватий збільшенням ризику захворювань серця та судин. Зокрема, останніми утворюються жирові відкладення, зростає артеріальний тиск, що посилює ризик розвитку тяжких хвороб, включаючи інфаркти та інсульти, – пояснив лікар-кардіолог Микола Данилов .

Контролювати цей показник та покращувати його у потрібний час допоможуть волоські горіхи.

Природа про все подбала

Про користь волоських горіхів знали ще в давнину. Лікарі радили своїм пацієнтам їсти горішки, щоб покращити роботу серця та органів ШКТ. Сучасні вчені вже неодноразово підтвердили правильність призначень своїх попередників.

Наприклад, вони з'ясували, що завдяки високому рівню вмісту жирних кислот Омега-3 горіхи є найкращим засобом профілактики хвороб судин. Відповідно, чим більше і частіше людина буде їх їсти, тим нижчі шанси одного разу на власному прикладі дізнатися, що таке ішемічна хвороба серця або атеросклероз.

Нещодавно вчені з Іспанії провели серію експериментів, у ході яких було з'ясовано скільки потрібно їсти волоських горіхів для досягнення терапевтичного результату. Виявляється, достатньо з'їдати по півсклянки горішків на день і серце з судинами буде гаразд.

Такий висновок було зроблено на основі дослідження за участю 628 мешканців Іспанії, половина з яких, не змінюючи звичного раціону харчування, отримувала додатково порцію волоських горіхів. У цій групі також відзначалося помірне зниження рівня ліпопротеїнів низької щільності або поганого холестерину через два роки.

Відомо про  шість продуктів, які можуть «убити» щитоподібну залозу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost