- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Рецепт вашої мрії: пиріг із вишнями
Ви точно закохаєтесь у цей пиріг, бо перед ним неможливо встояти. Недарма це один з улюблених рецептів команди Євгена Клопотенка, який ми готуємо з року в рік, і він зовсім не набридає. Секрет успіху простий — соковита вишня і пружний горіх. Разом з карамельною скоринкою вони творять дива зі смаковими рецепторами. На додачу до цього пиріг напрочуд швидко та просто готується — змішали разом всі інгредієнти, переклали у форму для запікання і до духовки.
Як захочете далі експериментувати з вишнями, приготуйте не менш смачні вишневий рулет, пиріг з вишнею на кефірі або французький заливний клафуті. Впевнені, вони теж припадуть вам до смаку.
ДЕКІЛЬКА КОРИСНИХ ПОРАД З ПРИГОТУВАННЯ ВИШНЕВОГО ПИРОГА
Для приготування цього пирога обирайте великі стиглі вишні. Якщо використовуєте заморожені ягоди, можете покласти їх до тіста не до кінця розмороженими — вони все рівно дійдуть у духовці. В рецепті багато цукру, саме тому на поверхні готового пирога утворюється карамельна скоринка. Тож врахуйте, якщо захочете сильно зменшити кількість цукру в рецепті, можете залишитись без цієї смакоти.
ІНГРЕДІЄНТИ
125 г пшеничного борошна
2 яйця
1 ч. л. розпушувача для тіста
180-200 г цукру (до смаку)
10 г ванільного цукру
100 г ядра волоського горіха
400 г вишні (без кісточок)
1 ст. л цукрової пудри
дрібка солі
Приготуйте всі складники для пирога з вишнями та горіхами. Помийте та очистьте 400 г вишні від плодоніжки та кісточок.
Включіть розігріватися духовку на 180 градусів. У великому посуді розбийте 2 яйця, додайте 180-200 г звичайного цукру та 10 г ванільного. Змішайте всі інгредієнти віничком до однорідної й не дуже пишної маси. Не збивайте до стану піни.
За допомогою леза ножа подрібніть 100 г волоських горіхів.
Просійте 125 г борошна через сито. Всипте до нього 1 ч. л. розпушувача, дрібку солі, перемішайте та додайте в посуд з цукром та яйцями. Все перемішайте до отримання однорідної консистенції. Тісто має нагадувати дуже густу сметану.
Всипте до тіста подрібнені волоські горіхи та підготовлені вишні. Добре перемішайте, щоб рівномірно розподілити їх по всьому тісту.
Візьміть форму для запікання, ми використали 20×16 см. Застеліть її пергаментом, таким чином пиріг буде дуже легко дістати з форми. Залийте готове тісто в форму і рівномірно розподіліть його. Тісто має бути трохи нижче рівня бортика, бо в процесі випікання воно ще трохи підніметься.
Відправте форму в розігріту духовку приблизно на 25-30 хвилин. Перевіряйте готовність пирога за допомогою дерев'яної шпажки або звичайної зубочистки.
Готовий пиріг дістаньте з духовки й дайте йому охолонути в формі до кімнатної температури.
Коли пиріг охолоне, посипте його поверхню 1 ст. л. цукрової пудри, та поріжте на однакові шматочки. Якщо якимось дивом ви не з'їсте цей пиріг того самого дня, ви можете зберігати його в холодильнику протягом двох днів.