Рецепт смачного шашлику із телятини: з медом та часником

2 хв на прочитання27 Березня 2024, 13:00
Фото: ТСН Шашлик потрібно їсти в обмежених кількостях

Справжній пікнік важко уявити без м'яса, яке готується на мангалі.

Шашлик з телятини - це ідеальне доповнення до будь-якого дозвілля на природі. Справжній пікнік важко уявити без м'яса, яке готується на мангалі.

Для приготування смачного шашлику з телятини радимо додати в маринад листя свіжої шавлії. У результаті ви отримаєте неймовірно ніжні шматочки, просочені легким характерним ароматом трави.

Багато хто звик вважати шавлію виключно медичною травою, яку використовують у народному лікуванні. Однак у кулінарії шавлія цінується не менше, її додають у страви з м’ясом. Соковите м’ясо буде дуже ніжним. Також шавлія відмінно поєднується з бараниною, кроликом, індичкою.

Що вам знадобиться:

Приготування:

  1. Промийте шматочки телятини на кісточці та обсушіть, розклавши на пергаменті.
  2. Очищені зубчики часнику натріть на дрібній терці. Подрібніть шавлію і з’єднайте з часником, оливковою олією, соєвим соусом та сіллю. Перш ніж додавати в маринад сіль, спробуйте його на солоність – можливо, солі знадобиться менше через соєвий соус.
  3. В кінці приєднайте мед та ретельно розмішайте інгредієнти. Укладіть у маринад шматочки м’яса, щоб усі вони були ним вкриті.
  4. Маринуйте телятину щонайменше 4 години, а по можливості залиште на всю ніч у холодильнику.
  5. Насадіть замариновану телятину на шампури, залишаючи між порціями трохи простору. Готуйте шашлик на помірно гарячому вугіллі, кожні 90 секунд повертаючи шампури.
  6. Телятина в маринаді з шавлією буде готова за 15-18 хвилин. Подавайте її з печеною у вугіллі або на грилі картоплею, соусом, маринованою цибулею, печеними або свіжими помідорами.

Приємного апетиту!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: