Ольга Шевченко2 хв на прочитання27 Березня 2024, 13:00
Шашлик з телятини - це ідеальне доповнення до будь-якого дозвілля на природі. Справжній пікнік важко уявити без м'яса, яке готується на мангалі.
Для приготування смачного шашлику з телятини радимо додати в маринад листя свіжої шавлії. У результаті ви отримаєте неймовірно ніжні шматочки, просочені легким характерним ароматом трави.
Багато хто звик вважати шавлію виключно медичною травою, яку використовують у народному лікуванні. Однак у кулінарії шавлія цінується не менше, її додають у страви з м’ясом. Соковите м’ясо буде дуже ніжним. Також шавлія відмінно поєднується з бараниною, кроликом, індичкою.
Що вам знадобиться:
- телятина на кісточці – 10 шматочків;
- часник – 4 шт (очищені зубчики);
- соус соєвий – 100 мл;
- мед – 1 ст. ложка;
- сіль – 5 гр;
- свіже листя шавлії – 15 гр;
- олія оливкова – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Промийте шматочки телятини на кісточці та обсушіть, розклавши на пергаменті.
- Очищені зубчики часнику натріть на дрібній терці. Подрібніть шавлію і з’єднайте з часником, оливковою олією, соєвим соусом та сіллю. Перш ніж додавати в маринад сіль, спробуйте його на солоність – можливо, солі знадобиться менше через соєвий соус.
- В кінці приєднайте мед та ретельно розмішайте інгредієнти. Укладіть у маринад шматочки м’яса, щоб усі вони були ним вкриті.
- Маринуйте телятину щонайменше 4 години, а по можливості залиште на всю ніч у холодильнику.
- Насадіть замариновану телятину на шампури, залишаючи між порціями трохи простору. Готуйте шашлик на помірно гарячому вугіллі, кожні 90 секунд повертаючи шампури.
- Телятина в маринаді з шавлією буде готова за 15-18 хвилин. Подавайте її з печеною у вугіллі або на грилі картоплею, соусом, маринованою цибулею, печеними або свіжими помідорами.
Приємного апетиту!
Більше новин читайте на GreenPost.