Ольга Шевченко1 хв на прочитання14 Жовтня 2023, 12:00
З середини жовтня триває сезон збирання врожаю волоських горіхів. Цей дуже простий, але дуже цінний і корисний продукт часто використовується при приготуванні найрізноманітніших страв.
Сьогодні ми приготуємо незвичайну шоколадно-горіхову пасту на бутерброди. На смак вона нагадує горіхову, але без шкідливих домішок і консервантів. За бутерброд із цією намазкою близькі точно влаштують бійку!
Як приготувати десертну пасту з волоських горіхів
Інгредієнти на 10 порцій:
- волоські горіхи — 300 г;
- цукрова пудра — 3 ст. л.;
- какао-порошок — 2 ст. л.;
- цукор ванільний – 1 ч. л.;
- рослинна олія — 0.5 ст. л.;
- масло вершкове 73% — 40 г;
- сіль — 0.25 ч. л.
Спосіб приготування :
- На сухій сковороді підсмажте волоські горіхи протягом 7-10 хвилин. Викладіть їх у блендер, перемеліть до пастоподібної консистенції. У пасту додайте масло і знову збийте в блендері.
- Туди ж додайте цукрову пудру, ванільний цукор та какао із сіллю. Усі інгредієнти знову змішайте у блендері.
- Пасту викладіть в контейнер або піалу, додайте розм’якшене вершкове масло. Готову намазку сховайте в холодильник на декілька годинників, після чого подавайте до столу.