Рецепт шашлику по-азербайджанськи, маринованого в гранатовому соусі з зеленю

4 хв на прочитання14 Серпня 2022, 18:00
Фото: ТСН Шашлик потрібно їсти в обмежених кількостях

Готувати страву можна з овочами, щоб отримати повноцінну трапезу.

М’ясо, мариноване із зеленню та кислим соусом, займає важливе місце в традиційній кухні Ірану й Азербайджану. Розповідаємо, як приготувати пікантний кебаб з гранатом та спеціями.

Кебаб — це, як правило, невеликі шматочки витриманої яловичини, баранини, курки або морепродуктів, які маринують із цибулею та приправами, нанизують на металеві шпажки і смажать на гарячому деревному вугіллі, часто поряд з овочами, пише НВ.

Для ніжного ароматного м’яса його варто маринувати в суміші свіжої зелені та гранатового соусу наршараб щонайменше 12 годин. Базилік, м’ята та петрушка відтворюють ароматичний та смаковий орнамент берегів Каспійського моря. Ці терпкі, злегка солодкі й ароматні інгредієнти є фірмовим поєднанням смаків у північно-іранській і азербайджанській кухнях.

Готувати страву можна з овочами, щоб отримати повноцінну трапезу.

Подають кебаб з йогуртом, лавашем чи подібною випічкою, великою кількістю зелені. Часто також додають рис, овочі та молодий сир за смаком.

Рецепт шашлику в гранатовому маринаді

Інгредієнти

Для м’яса:

Для овочів:

Варіанти подачі:

Приготування

Овочі та яловичина на м’ясо:

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: