Споживання кабачків може допомогти знизити ризик розвитку ожиріння, серцево-судинних захворювань та деяких типів раку. Вони також мають низький вміст калорій і відмінно підходять для людей, які хочуть контролювати вагу.
Кабачки – 1 кг, петрушка – 1 пучок, сіль – 1 ч. л., мелений чорний перець – 1/3 ч. л., олія – 200 мл, оцет 6% - 4 скл., мед – 3 ч. л., часник – 4 зубчики.
Кабачки вимити, розрізати впоперек на дві частини, потім кожну ще навпіл (уздовж). Кожну з часин нарізати довгими пластинами завтовшки близько 0,5 см.
Кабачки скласти в каструлю, посолити, додати чорний мелений перець і петрушку . залишити так на 0.5 год.
Часник натерти на найдрібнішій терці.
Приготувти маринад: змішати мед (якщо густий – розтопити на водяній бані) з оливковою олією, часником і оцтом. Із кабачків злити рідину, що утворилася, залити маринадом, перемішати.
Розкласти готовий салат у чисті банки, стерилізувати 30хв. (для банок ємністю 0,5 л), закатати, охолодити. Прибрати на зберігання у прохолодне приміщення.
Більше новин читайте на GreenPost.