Рецепт салату із кабачків у медовому соусі

1 хв на прочитання22 Квітня 2024, 06:30
Рецепт салату із кабачків у медовому соусі

Зберігати у прохолодному приміщенні

Споживання кабачків може допомогти знизити ризик розвитку ожиріння, серцево-судинних захворювань та деяких типів раку. Вони також мають низький вміст калорій і відмінно підходять для людей, які хочуть контролювати вагу.

Кабачки – 1 кг, петрушка – 1 пучок, сіль – 1 ч. л., мелений чорний перець – 1/3 ч. л., олія – 200 мл, оцет 6% - 4 скл., мед – 3 ч. л., часник – 4 зубчики.

Кабачки вимити, розрізати впоперек на дві частини, потім кожну ще навпіл (уздовж). Кожну з часин нарізати довгими пластинами завтовшки близько 0,5 см.

 Кабачки скласти в каструлю, посолити, додати чорний мелений перець і петрушку . залишити так на 0.5 год.

Часник натерти на найдрібнішій терці.

Приготувти маринад: змішати мед (якщо густий – розтопити на водяній бані) з оливковою олією, часником і оцтом. Із кабачків злити рідину, що утворилася, залити маринадом, перемішати.

Розкласти готовий салат у чисті банки, стерилізувати 30хв. (для банок ємністю 0,5 л), закатати, охолодити. Прибрати на зберігання у прохолодне приміщення.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: