Рецепт маринованих кабачків, які з’їдають швидше, ніж огірки і помідори

1 хв на прочитання21 Липня 2022, 21:28

Основне правило смачних кабачків дуже просте.

Рецепт маринованих кабачків, які з’їдають швидше, ніж огірки і помідори, готується дуже легко і просто.

Інгредієнти.

На 8 літрових банок треба:

кабачки — 5 кг (вибирайте молоденькі кабачки невеликого розміру);

помідори — 8-10 шт.;

зелень кропу;

морква — 3 шт.

Для маринаду:

вода — 3,5 л;

сіль — 6 ст. л.;

цукор — 6 ст. л.;

оцет — 300 г.

Приготування.

На дно чистої літрової банки покласти 2 гілочки кропу, невеликий шматочок морквини, порізаний шматочками, і розрізаний на 4 частини помідор.

Кабачок помити і розрізати на колечка завтовшки 0,5-1 см.

Скласти в банку.

Далі потрібно приготувати маринад.

У каструлі закип’ятити воду, додати сіль, цукор, оцет.

Дати маринаду трохи постояти й охолонути, розлити по банках.

Основне правило смачних кабачків — не потрібно заливати киплячим маринадом кабачки. Вони втрачають свою пружність і будуть м’які. Коли маринад трохи охолоне — залити його в банки.

На дно великої каструлі покласти чисту тканину або рушник.

Поставити банки і налити води по «поясок» (поясок — це те місце, де банка йде на звуження).

Після закипання стерилізувати банки 10-15 хвилин.

Акуратно вийняти з води і закрутити кришками.

Перевернути кришкою вниз, закутати чимось теплим і залишити так до повного охолодження.

Також ми розповідали про компот зі смородини та червоних порічок із листям — хоч зараз, хоч на зиму.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: