Рецепт маринованих кабачків, які з’їдають швидше, ніж огірки і помідори, готується дуже легко і просто.
Інгредієнти.
На 8 літрових банок треба:
кабачки — 5 кг (вибирайте молоденькі кабачки невеликого розміру);
помідори — 8-10 шт.;
зелень кропу;
морква — 3 шт.
Для маринаду:
вода — 3,5 л;
сіль — 6 ст. л.;
цукор — 6 ст. л.;
оцет — 300 г.
Приготування.
На дно чистої літрової банки покласти 2 гілочки кропу, невеликий шматочок морквини, порізаний шматочками, і розрізаний на 4 частини помідор.
Кабачок помити і розрізати на колечка завтовшки 0,5-1 см.
Скласти в банку.
Далі потрібно приготувати маринад.
У каструлі закип’ятити воду, додати сіль, цукор, оцет.
Дати маринаду трохи постояти й охолонути, розлити по банках.
Основне правило смачних кабачків — не потрібно заливати киплячим маринадом кабачки. Вони втрачають свою пружність і будуть м’які. Коли маринад трохи охолоне — залити його в банки.
На дно великої каструлі покласти чисту тканину або рушник.
Поставити банки і налити води по «поясок» (поясок — це те місце, де банка йде на звуження).
Після закипання стерилізувати банки 10-15 хвилин.
Акуратно вийняти з води і закрутити кришками.
Перевернути кришкою вниз, закутати чимось теплим і залишити так до повного охолодження.
Також ми розповідали про компот зі смородини та червоних порічок із листям — хоч зараз, хоч на зиму.