Догори
Дати відгук

Рецепт маринованих кабачків, які з’їдають швидше, ніж огірки і помідори

Основне правило смачних кабачків дуже просте.

1 хв на прочитання21 Липня 2022, 21:28
Поділитись:

Рецепт маринованих кабачків, які з’їдають швидше, ніж огірки і помідори, готується дуже легко і просто.

Інгредієнти.

На 8 літрових банок треба:

кабачки — 5 кг (вибирайте молоденькі кабачки невеликого розміру);

помідори — 8-10 шт.;

зелень кропу;

морква — 3 шт.

Для маринаду:

вода — 3,5 л;

сіль — 6 ст. л.;

цукор — 6 ст. л.;

оцет — 300 г.

Приготування.

На дно чистої літрової банки покласти 2 гілочки кропу, невеликий шматочок морквини, порізаний шматочками, і розрізаний на 4 частини помідор.

Кабачок помити і розрізати на колечка завтовшки 0,5-1 см.

Скласти в банку.

Далі потрібно приготувати маринад.

У каструлі закип’ятити воду, додати сіль, цукор, оцет.

Дати маринаду трохи постояти й охолонути, розлити по банках.

Основне правило смачних кабачків — не потрібно заливати киплячим маринадом кабачки. Вони втрачають свою пружність і будуть м’які. Коли маринад трохи охолоне — залити його в банки.

На дно великої каструлі покласти чисту тканину або рушник.

Поставити банки і налити води по «поясок» (поясок — це те місце, де банка йде на звуження).

Після закипання стерилізувати банки 10-15 хвилин.

Акуратно вийняти з води і закрутити кришками.

Перевернути кришкою вниз, закутати чимось теплим і залишити так до повного охолодження.

Також ми розповідали про компот зі смородини та червоних порічок із листям — хоч зараз, хоч на зиму.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Philippinerangingnets.com
Від сечі до старих дисків: як боротися зі шкідниками в саду
2 хв на прочитання8 годин тому
На Драгобраті викрили шахрайську схему із землею на 12,5 млн грн
На Драгобраті чоловік незаконно заволодів 2 гектарами землі біля підйомника
1 хв на прочитанняВчора
Ціни на продукти в Україні наздоганяють європейські – звіт НБУ
Ціни на продукти в Україні наздоганяють європейські: що вже дорожче, ніж у Польщі
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Суспільне Дніпро
Гастрономічний тренд із Запоріжжя: у Дніпрі почали готувати страви зі сарани
2 хв на прочитанняВчора
В портах Одещини заборонили перевалку аміачної селітри та інших вибухонебезпечних вантажів
1 хв на прочитання31 Липня 2025
Прокуратура через суд повернула державі понад 16 гектарів лісу на Волині
1 хв на прочитання31 Липня 2025
Гармонізація з ЄС та розвиток ресурсів: очільник "мегаміністерства" назвав ключові пріоритети
1 хв на прочитання31 Липня 2025
Компанія на Київщині повернула до бюджету 17,6 млн грн після втручання БЕБ
1 хв на прочитання30 Липня 2025