Догори
Дати відгук

Рецепт легкого засинання

Він передбачає шість кроків, але заснути можна вже на другому.

1 хв на прочитання25 Лютого 2022, 00:34
Поділитись:

Дослідниця сну Марина Готовкіна поділилася особистим рецептом легкого засинання.

«Взагалі це частина духовної практики (аналітична медитація), але в більшості випадків вона мене успішно заколисує», — зізнається Марина Готовкіна.

Техніка виглядає так.

1) Зручно влаштуйтеся в ліжку, вимкніть світло, закрийте очі. Відрахуйте 10 дихальних циклів (вдих-видих).

2) Згадайте людей, кому ви сьогодні зробили щось добре (сказали добре слово, залишили чайові, допомогли знайти потрібний контакт, пропустили на дорозі). Будь-яка найменша справа рахується.

3) Уявіть, як радіє кожна людина, якій ви допомогли/зробили приємність. У деталях: усмішку, зовнішній вигляд, розправлені плечі, радість. Згадайте кожного, це важливо.

4) «Залийте» всіх людей білим світлом радості, побачте, як це світло прямує до вас і наповнює вас (включіть усі свої органи почуттів, відчуйте, як ви стаєте тілом радості, що світиться).

5) Відчуйте, як ви випромінюєте радість та добро, побачте, як світло від вас заповнює ваше місто, країну, планету, люди стає щасливими та допомагають одне одному.

6) Засинайте в радісному стані.

«Теоретично ви можете заснути ще етапі згадки всіх людей. У будь-якому разі ця практика не залишить місця вашим неспокійним думкам та допоможе переключити мозок у режим відпочинку», — запевняє дослідниця сну.

Також ми писали, що одні намагаються «заїсти» стрес, іншим шматок до горла не лізе, та це можна виправити — фітнес-тренер.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.