Ольга Шевченко1 хв на прочитання30 Травня 2023, 11:44
Якщо в м'ясних стравах вам до вподоби легка кислинка та пікантний смак, тоді цей рецепт курки адобо по-філіппінськи задовольнить вас у всіх сенсах.
Він належить до азіатської кухні, яку часто порівнюють із трудомістким процесом і тривалим приготуванням інгредієнтів. Тут же все готується максимально швидко і просто. Дотримуйтесь покрокових інструкцій і ви зможете подати на стіл унікальну страву.
Інгредієнти
- Курка — 1 ціла;
- Оцет білий — 120 мл;
- Оцет соєвий — 60 мл;
- Бульйон курячий — 60 мл;
- Цукор — 1 ст.л;
- Чорний перець у зернах — 1 ч.л;
- Лист лавровий — 4 шт;
- Часник — 8 зубчиків;
- Олія рослинна — 2 ст.л;
- Сіль — за смаком.
Рецепт курки адобо по-філіппінськи
- Розділіть курку на шматочки і замаринуйте їх в оцті, соєвому соусі, перці, лавровому листі та часнику. Покладіть у щільний пакет і відправте маринуватися в холодильник приблизно на 6 годин.
- Рідину злийте у велику посудину, туди ж покладіть курочку і залийте бульйоном або водою з цукром. Щойно вода закипить, зменшіть вогонь до середнього рівня і варіть м'ясо 30 хвилин. Періодично перевертайте його.
- Змастіть пательню рослинною олією і смажте курку до утворення хрусткої й апетитної скоринки з двох боків по 3 хвилини. Подавати бажано з гарячим рисом або соусом за смаком. Приємного апетиту!