Хто може відмовитися від частинки корисності, особливо коли йдеться про шоколад? На звичайній кухні можна приготувати шоколад, який, окрім неймовірного смаку, також принесе користь вашому організму. Насолоджуйтесь цими ласощами з користю для здоров’я.
Інгредієнти:
какао-олія — 50 г;
кероб або какао — 50 г;
стевія (за смаком);
горіхи та спеції на ваш вибір.
Приготування.
Порізати какао-масло на дрібні шматочки.
Покласти в миску какао-масло та кероб.
Поставити на водяну лазню й мішати до розчинення какао-масла. Ні краплі води в суміші — шоколад її не любить, і не вийде стемперувати.
Потрібно стежити за температурою, щоб не вище 42 °С — без цього не вийде хрусткий шоколад. Але перегрівати не можна.
Коли нагріється до цієї температури, маса вся змішалася — зняти з лазні й остуджувати до 33 °С, помішуючи. Можна помішати-поставити, помішати-поставити, але не забути. Тут дуже допоможе кондиціонер. Шоколад полюбляє температуру приміщення 18-20 градусів.
Розлити по формах.
Більше новин читайте на GreenPost.